:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 493
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

На тел. 112 приемат сигнал по 15 минути

Около 10 минути отнема приемането на един сигнал на спешния телефон 112, разказа по Нова телевизия служител на системата. Заради остарялата техника, която постоянно се поврежда, често пъти сигналите се записват на ръка. "Така един сигнал ти отнема по 10 минути. След това той трябва да се предаде на съответните служби. Така се губят около 15 мин.", заяви мъжът. Наскоро дори имало ден, в който четирима души починали, а след това ръководството на 112 обвинило служителите. "Прякото ръководство ни вменява чувство за вина. Че поради някаква наша грешка уж ние сме "убили" човека", заяви служителят.

В момента системата работи на авариен режим и операторите не могат да видят нито откъде им се обаждат, нито дори телефонния номер. За лошото състояние на 112 призна и МВР, след като обяви поръчка за 13 млн. лв., с които трябва да се подмени техниката и да се даде възможност сигнали да се приемат и чрез смартфон, компютър и таблет. Според служителя обаче става дума само за подмяна на остаряла техника, а не за изграждане на изцяло нова система. Този подход няма да реши проблемите, уверен е той.

Тезата, че МВР само ще закърпи положението, бе потвърдена и от вътрешния министър Валентин Радев. Той обясни, че предишният министър от ГЕРБ Румяна Бъчварова е искала да обяви поръчка за чисто нова система, но цената била 50 млн. лв. и щяло да отнеме време. Затова той сега ще кърпи положението, а през това време ще търси по-нова система.

Радев казва, че преди няколко дни директорът на 112 му е докладвал, че системата е прекъснала за няколко минути, но след това проблемът бил решен. "За телефон 112 знам, откакто влязох в кабинета. Знам, че е изтекла гаранцията и няма поддръжка от 2 г.", обясни той.
2
1086
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
24 Юни 2017 20:58
Знам, че е изтекла гаранцията и няма поддръжка от 2 г.", обясни той.

браво ве ГРОп , идеални сте....Сигурно и на колите на МВР им е изтекъл прегледа, и КОЙ знае дали са изправни....И излизат с цялата си наглост и.....обвиняват някой друг... Верно ве, путин виноват, не е подновил гаранцията ахахахаха...седерстския соросоиад нещо няма ли да каже, за страна от ЕС , не от Азия......Ако се случи така в Русия или Турция, и накажат някого...Олелеллеййй политически репресии, алабалистики. Затова хората имат ДЪРЖАВИ, не бантустани, не може едни телефони да оправят, искаме БОЕН САМОЛЕТ...как да стане????? Пазарлъка ще е тежък Комисиона е важен!!!!
24 Юни 2017 21:01
Тезата, че МВР само ще закърпи положението, бе потвърдена и от вътрешния министър Валентин Радев. Той обясни, че предишният министър от ГЕРБ Румяна Бъчварова е искала да обяви поръчка за чисто нова система, но цената била 50 млн. лв. и щяло да отнеме време. Затова той сега ще кърпи положението, а през това време ще търси по-нова система.

спестовните ми те...
Алоооооу, тези данъчни постъпления са за това, държавата да върши работа на населението.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД