:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само една българка мина между капките на "Уимбълдън"

Елица Костова се класира за II кръг в квалификациите на най-престижния тенис турнир
Две българки успяха да изиграят мачовете си от I кръг на квалификациите за "Уимбълдън", преди дъждът да обърка програмата на 16-те корта в тревния тенис комплекс в Роухемптън (Анг). Само една от тях продължава напред - Елица Костова разгроми поставената под №14 Лиу Фанджоу (Кит) с 6:4, 6:1.

Втората ракета на България (№151 в света) постигна единствения пробив в I сет в 9-ия гейм, след което затвори частта с подаване на нула. Във II сет Костова постигна три брейка и спечели мача само за 53 мин. Следващата й съперничка ще бъде Ирина Фалкони (САЩ), която се справи с Тара Мур (Вбр) със 7:5, 6:2.

В другия ранен мач с българско участие вчера Изабелла Шиникова падна с 4:6, 1:6 от Катинка фон Дайхман (Лихт) и приключи участие. Националката ни за "Фед къп" допусна общо четири пробива - един в първия и три във втория сет. Шиникова ще получи 4375 паунда от наградния фонд и 2 т. за световната ранглиста, в която тази седмица е на 206-о място.

Третата наша представителка в предварителната схема на най-престижния турнир от Големия шлем Виктория Томова само започна двубоя си срещу Луксика Кумхум (Тайл), но той бе прекъснат по средата на II сет. Българката трябваше да сервира при 0:6, 3:4, когато всички мачове бяха прекъснати. Играта не бе подновена до късния следобед вчера и не беше ясно колко и кои срещи ще бъдат отложени за днес.

Вчера трябваше да се състои и първият мач на Цветана Пиронкова на подгряващия турнир в Ийстбърн (Анг, $819 000), но метеорологичните условия се оказаха решаващ фактор и там. Двубоят между "щастливата губеща" от квалификациите и Моника Никулеску (Рум) от II кръг беше поставен като втори в програмата на корт №4, веднага след края на срещата от мъжката схема между Томас Фабиано (Ит) и Франко Шкугор (Хър). Този мач обаче бе спрян още във втория гейм.
544
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД