:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Антиглобалисти щурмуваха срещата на Г-20

Радикали от Черния блок вилняха в Хамбург, при което се стигна до тежки сблъсъци с полицията и пожари
Ангела Меркел и Доналд Тръмп
ПРИЗИВ
Тежки сблъсъци белязаха вчера срещата на лидерите от водещите страни Г-20 в германския град Хамбург, при което се стигна до сблъсъци с полицията, щурм на хотели и пожари, съобщиха световните медии. Органите на реда бяха принудени да повикат подкрепления от другите провинции във ФРГ, след като преди това едвам успяха да овладеят положението с помощта на сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръснат радикали от т.нар. Черен блок, които вилняха из града. Те бяха част от протестната акция под наслов "Добре дошли в ада", в която участваха близо 12 000 души, сред които антиглобалисти, анархисти, левичари и обикновени жители на града. Сблъсъците избухнаха, когато полицията се опита да отстрани от тълпата няколкостотин екстремисти, облечени в черно и с маски на главите. В отговор полицаите били замеряни с камъни и бутилки. Сред пострадалите е говорителят на местната полиция. По време на сблъсъците най-малко 159 служители на реда и неясен брой протестиращи са пострадали. Преди срещата в Хамбург бяха разположени 20 000 полицаи, но техният брой се оказа недостатъчен.

Малко преди обяд вчера германските медии съобщиха за опит за щурм на хотел в Хамбург, в който е настанен руският президент Владимир Путин. В него също така са настанени премиерът на Австралия и президентът на Южна Корея. В същото време стана ясно, че съпругата на американския президент Доналд Тръмп - Мелания, е била блокирана в друг хотел и не успя да вземе участие в мероприятията, планирани с нейно участие. Полицията не е дала разрешение на първата дама да излезе от хотела си от съображения за сигурност, обясни нейната говорителка. Останалите участници в програмата за съпругите и съпрузите на лидерите от Г-20 се включиха в разходка с кораб в пристанището на Хамбург, както бе по план.

Антиглобалисти също така атакуваха полицейски участък в района Алтона, където демонстранти подпалиха и няколко полицейски автомобила. По-рано местните власти съобщиха и за голям пожар в града, с който се бориха над 60 пожарникари със специализирана техника. Той избухнал в склад на автомобилен салон, най-вероятно подпален от радикали. Преди това анархисти подпалиха автосалон на "Порше" в Хамбург и изгориха десетки скъпи автомобили.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Германски полицаи се опитват да свалят демонстрант от бронирана кола на една от улиците в центъра на Хамбург. Срещата на върха на страните от Г-20 ще продължи и днес, при което се очакват нови сблъсъци между демонстранти и органите на реда.

Путин и Тръмп доволни от своето запознанство

Руският президент Владимир Путин смята за важна личната среща с президента на САЩ Доналд Тръмп по време на срещата на върха на Г-20 вчера в Хамбург, предаде Си Ен Ен. "Много се радвам да се срещна с вас, ние вече обсъждахме редица въпроси. И аз с нетърпение очаквах тази възможност, това ще бъде позитивно както за Русия и САЩ, така и за всички", каза Путин. Преди това Тръмп заяви, че се радва на срещата с Путин, според него това ще бъде положително за двете страни и за всички. Според руския президент телефонните разговори никога не са достатъчни, ако "искаме да разрешаваме острите въпроси от двустранния дневен ред и най-важните остри въпроси от международния дневен ред, като за това са необходими лични срещи". Преди това двамата разговаряха за кратко в кулоарите и се здрависаха за пръв път. Символичен домакин на срещата вчера бе Тръмп, като в нея от руска страна участваха още външният министър Сергей Лавров, а от американска държавният секретар Рекс Тилърсън. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков каза преди това, че Владимир Путин е бил информиран за изказването на Доналд Тръмп в Полша за "дестабилизиращото влияние на Русия. "Безусловно ние докладваме на Путин за това изказване на Тръмп, както и за други изказвания на официални лица във Вашингтон и той ги приема за сведение", каза Песков. Тръмп написа в "Туитър" по-рано, че с нетърпение очаква срещите си с лидери от целия свят, включително с Путин.
6
1415
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
07 Юли 2017 22:11
протестната акция под наслов "Добре дошли в ада", в която участваха близо 12 000 души


Преди срещата в Хамбург бяха разположени 20 000 полицаи, но техният брой се оказа недостатъчен.


20 000 полицаи били недостатъчни срещу 12 000 протестиращи???
08 Юли 2017 06:23
Събирането на лидерите от Г - 20 в големи градове е абсолютно безумие.
Могат спокойно да си се събират на някой тропически курортен остров без да разлайват кучетата.
08 Юли 2017 08:04
Вчера следобед на гарата на Blankenese, на няколко спирки от Алтона, докато си пия кафето в Starbucks, долетяха със сирени 3 полицейски миробусчета с десетина полицаи (каските под ръка ) . Нямаше никакво движение или дори събиране на хора. Сигурно бяха получили сигнал-фалшив. Постоянна десетина минути, поразходиха се. Никой не им обърна внимание. След това двете микробусчета с полицаи се изнесоха и оставиха едното с четирима полицаи. Тримата се разхождаха за час по гарата и околните площадчета. Шофьора стоеше в колата. Бяха оборудвани, както се полага, със "свински опашки" закачени на кръста.
Пролетта е имало запалени коли в градчето, което е предградие на Хамбург. От антиглобалистите.
08 Юли 2017 08:17
Butch,
Тези дни интересно живеете – световният елит Ви е на гости...
---------------------
Полицай - ед.ч., полицаи - мн.ч.
08 Юли 2017 08:24
И аз съм на гости за няколко дни. Когато го планирах и купувах билети не знаех за Събитието.
Air Force One, a май и на другите самолетите са кацнали на летището на Airbus, компанията. От другата страна на реката. Не са кацнали на летище Хамбург. Цялата компания Airbus, за един ден е била "off". Не са били на работа!
PS Поправих се!
09 Юли 2017 00:18
Голяма любофф към "лидерите"... Що толкова се пазят?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД