:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Италиански активисти ще спират с кораби нелегални имигранти

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Всяка седмица италианската брегова охрана спасява стотици нелегални имигранти от Северна Африка, които се опитват да стигнат до Европа с помощта на трафиканти на хора.
Италиански активисти, които са твърди противници на незаконната имиграция, наеха 40-метровия кораб "Сий стар" за свои акции в Средиземно море, съобщиха италиански и германски медии. Операцията е наречена "Да защитим Европа" и се води от европейската мрежа "Поколение идентичност", по-конкретно от клоновете й във Франция, Италия и Германия. Корабът се намира в пристанището на Катания и на борда ще се качат активисти, които ще се отправят към зоната, където италианската брегова охрана често трябва да спасява мигранти. Предвижда се наемането и на други кораби. "Целта е да се покаже истинското лице на така наречените хуманитарни неправителствени организации, тяхното сътрудничество с мафиите на трафикантите, както и смъртоносните последици от действията им по море", заяви представителят на организацията Клеман Галан. Той обясни, че участниците в акцията при среща с незаконни мигранти ще се свързват с либийската брегова охрана, за да ги спасява, като дотогава ще следят за безопасността им. През април италиански прокурор заяви, че разполага с доказателства за съучастие на неправителствени организации (НПО) в трафика на нелегални имигранти през Средиземно море. Магистратът от Катания Кармело Дзукаро посочи, че има записи на телефонни разговори между каналджии от Либия и конкретни НПО-та.

ПОЗИЦИЯ

"Фронтекс" и страните от ЕС, участващи в операцията "Тритон" в Средиземно море, решиха във вторник да внесат промени за облекчаване на Италия, но не се съгласиха спасените мигранти да слизат на други европейски пристанища, съобщи Би Би Си.

1
1002
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Юли 2017 21:52
Има международна конвенция за защита и спасяване на човещки живот на море и Италия няма как да не я е подписала. Може трафикантите да инсценират бедствие.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД