:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Учени разработиха персонализирани антиракови ваксини

Новата терапия може да направи революция в лечението на заболяването
Нови персонализирани антиракови ваксини са на път да направят революция в лечението на заболяването, писа сп. "Нейчър". Тестовете на новите лекарства все още са в начален етап, но учените от САЩ и Германия са обнадеждени, че са на път да открият нов начин, по който да стимулират имунната система, за да се бори с болестта.

При клиничните изпитания, в които са участвали 19 пациенти с рак на кожата, е предотвратено ранното повторно появяване на болестта при 12 души, след като са подложени на терапия с новите ваксини. Необходими са по-задълбочени проучвания, но първоначалните резултати дават много по-добри резултати, отколкото при лечението с обичайно прилаганата терапия от първо поколение, която е насочена към единствен отличителен раков протеин, общ при различните пациенти. Новото лечение се базира на между 10 и 20 различни видоизменени протеини или "неоантигени", които са специфични за тумора на индивидуалния пациент. Тези протеини не могат да бъдат открити в здравите клетки и са чужди за имунната система, което кара специалните Т-клетки от ваксината да атакуват раковите клетки.

Специални компютърни алгоритми изработват ваксината за всеки пациент. Тя не е превантивна, а терапевтична и кара имунната система да се бори само срещу раковите клетки на определен етап от заболяването.

Една от ваксините е разработена от базираните в САЩ институти Dana-Farber и Broad, а другата е дело на частната германска биотехнологична компания BioNTech. Германските учени инжектират РНК, кодираща нуждаещите се от промяна протеини. Компанията "Рош", която е най-големият производител на лекарства срещу рак, вече се готви да използва откритието на BioNTech. Двете компании подписаха договор за 310 млн. долара миналия септември. Това ще й позволи да тества германската ваксина със своето имунотерапевтично лекарство Tecentriq. Според съоснователя и изпълнителен директор на BioNTech Угур Сахън комбинацията от лекарствата ще започне да се прилага по-късно тази година срещу различни видове рак.

Конкурентната компания Neon Therapeutics, която е създадена, за да използва американски изследвания, е започнала проучвания на персонализирана антигенна ваксина в комбинация с лекарството Opdivo на компанията Bristol-Myer още миналата година. Новите лекарства като Opdivo и Tecentriq подобряват шансовете за оцеляване на болните, но лечението с тях излиза над 150 000 долара годишно, а добавянето и на индивидуална ваксина ще оскъпи още терапията. Сахън признава, че новите ваксини ще бъдат скъпи първоначално. "В средносрочен и дългосрочен период цената значително ще падне... но това е индивидуално лечение, но също така и широко разпространено", обяснява той и допълни, че засега сме в много ранен етап, но в дългосрочен план този подход може да промени всичко.

Клиничните изпитания на новите антиракови ваксини все още са на много ранен етап, казват учените.

2
1222
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Юли 2017 00:56
Новите лекарства като Opdivo и Tecentriq подобряват шансовете за оцеляване на болните, но лечението с тях излиза над 150 000 долара годишно, а добавянето и на индивидуална ваксина ще оскъпи още терапията. Сахън признава, че новите ваксини ще бъдат скъпи първоначално.

Казано в прав текст: Да му мислят бедните.
13 Юли 2017 10:38
Или: Нов начин да точим здравните каси и осигурителите, без да лекуваме болните, щото ако ги излекуваме окончателно, повече няма за какво да се плаща!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД