:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 423
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЦСКА 1948" сезира СЕМ за "Диема спорт"

Жалбата е, че от телевизията представят "ЦСКА-София" като ЦСКА
СНИМКА: СПОРТАЛ
Изпълнителният директор на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов (вдясно) представи вчера трети нов спонсор на отбора в рамките на една седмица - фирмата Multiart, и обяви, че тези договори са осигурили финансова сигурност на клуба.
Ръководството на "ЦСКА 1948" пусна жалба до СЕМ и я адресира също така до Съюза на българските журналисти (СБЖ) и БФС. В нея новият член на Югозападна Трета лига се оплака от "Нова броудкастинг груп", и в частност от "Диема спорт", в чиито анонси от миналата седмица "ЦСКА-София" е представен като ЦСКА. При това не само като абревиатура, но дори се рекламира, че отборът ще преследва своята 32-ра шампионска титла по случай 70-ата си годишнина.

"Ставаме свидетели на безпрецедентен опит да се наложи една измама... Това е в разрез с Етичния кодекс на СБЖ, където е написано: "Декларираме, че нашата основна цел, възприемайки духа и буквата на този кодекс, е да уважаваме правото на обществото да получава и разпространява достоверна информация, за да могат гражданите да играят активна роля в условията на прозрачна демокрация." През юни т.г. президентът на БФС обяви, че "ЦСКА-София" е правоприемник на "Литекс". От УЕФА са на мнение, че "ЦСКА-София" е нов клуб. Нашият въпрос е: Как така този отбор може да се бори за 32-ра титла и да празнува 70-годишен юбилей?", се казва в жалбата.

Самият клуб "ЦСКА 1948" не претендира да е ЦСКА, като посочва, че само е приемник на идеите на фалиралия на 9 септември 2016 г. клуб. В състава на аматьорския тим играят основно бивши юноши и кадри на ЦСКА. Вчера след осигуряването на нов спонсор изп.-директор на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов потвърди, че с осигурения бюджет ще се атакува влизане във Втора лига, а ако това се получи догодина, спонсорствата ще бъдат предоговорени при по-добри условия.

"Ще сме изрядни в нашите плащания. Виждате какво става в нашия футбол - по 5-6 месеца не се плащат заплати. Ние ще сме много стриктни. Всеки приход ще бъде инвестиран. Ние сме клуб на феновете. Няма един човек, който да дава. Някои от феновете са по-заможни и те дават повече", каза Гьонов.

Той потвърди, че са водени преговори с Мартин Камбуров и Емил Гъргоров, но двамата трудно могат да бъдат убедени да играят в Трета лига. Все пак "ЦСКА 1948" вече си осигури трима известни бивши футболисти на ЦСКА - Кирил Котев, Костадин Хазуров и Милен Кикарин.
5
1394
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
18 Юли 2017 19:49
Браво!
18 Юли 2017 20:08
Поздравявам всички от СЕГА, за доблестната позиция!
18 Юли 2017 20:42
Ще си позволя да постна нещо от един друг форум:
За жалост заедно с правдива информация медиите публикуват и маркетингови решения. И на тях за това им плащат, а не за истината ... Както се вижда, половината България иска да я лъжат, и то непрекъснато. Тя е като нещастна женица, която е загубила свидното си чедо и сега вярва на всякакви мошеници, които й обещават, че ще извикат духа му и тя ще го види или пък ще му чуе гласа ... Не знам такива хора за какво да ги окайваш - дали за загубата, дали за наивността. А случаят ЦСКА е още по-трагичен - той е Хамлетовски - чичото в леглото на бащата с майката, а синът - доволен и щастлив ...
19 Юли 2017 06:23
Натисни тук
19 Юли 2017 06:40
Натисни тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД