:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 632
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР нямало пари за нощни дежурства

"Ние не работим до 17.30 ч. През нощта всеки един сигнал, който се подава, е през телефон 112." С тези думи главният секретар на МВР Младен Маринов намери оправдание за ситуацията в малките градове в страната, където се оказа, че полицейските управления работят само до 17 ч. и нощем няма дежурни.

Пред Нова тв той беше категоричен, че в Бяла районното поддържа дежурна част 24 часа седем дни в седмицата. Ден по рано пред същата телевизия кметът на Бяла Димитър Славов разказа, че местното РПУ затваря в 17 ч. "За мен не е нормално нашата полиция да се заключва. Пет часа вечерта след работа до сутринта - все едно че сме някакъв склад", обясни той.

Според Маринов в други градове РПУ-тата затваряли рано, защото нямало достатъчно ресурси. "Малко са случаите, когато посред нощ човек ще отиде в районното да подаде сигнала писмено на полицай", заяви главният секретар.

Той даде пример с Естония, където дежурните части били почти закрити: "Полицаят, който стои на телефона в районното, не е достатъчно ефективен. Полицаите не могат да са навсякъде. Не може до всеки човек да има полицай." И у нас дежурствата трябвало да се редуцират.



НАПАДЕНИЕ

17-годишно момче е с мозъчно сътресение и пукната глава, след като е нападнато в гръб от група младежи в Нова Загора, съобщи Дарик радио. Инцидентът е станал в неделя, докато момчето изпращало приятелката си. Компанията първо попитала колко е часът, а след това поискала цигара. След отказ групата нападнала момчето в гръб с остър предмет. Извършителят е непълнолетен и неосъждан. Обвинен е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. В събота в града ще има протест срещу насилието.





2
1138
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
19 Юли 2017 09:07
Полицаите не могат да са навсякъде. Не може до всеки човек да има полицай." И у нас дежурствата трябвало да се редуцират.


Крайно време е да се закрие това скъпо удоволствие наречено МВР!!!
19 Юли 2017 09:39
То няма пари за нощни дежурства, а ние говорим за дрехи, заплати, бензини, листи, химикали и т.н.До къде са я докарали, а къде отива 1.3 милиарда лева, къде?Някой може ли да отговори?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД