:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 161
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ неуспешно опита да скрие Боршош от депутатите

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош ще трябва да се яви на изслушване в парламентарната анкетна комисия идния понеделник. Органът проверява дали са били харчени по целесъобразност средствата, отделени от държавата за подготовката на двореца за предстоящото европредседателство. Пред депутатите ще се изправят и други бивши и сегашни членове на управата на държавното дружество. Изслушването ще се състои въпреки съпротивата на управляващите от ГЕРБ. "Цялата информация, която бихме могли да получим устно от лицата, които ще бъдат поканени, ние вече разполагаме с нея от изслушването на ресорните министри и вицепремиер и на представителите на компетентните органи, в чиито правомощия е разследването", неубедително обясни шефът на комисията Диана Йорданова от ГЕРБ.

За да споделят информация около разследването, пред депутатите вчера се явиха главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев. Какво са говорили, не стана ясно, тъй като заседанието на комисията бе закрито, а поканените трябваше да подпишат декларации, че няма да разгласяват казаното вътре. Като причина за секретността Диана Йорданова посочи, че става въпрос за класифицирана информация от провеждащите се процесуално-следствени действия.

----------ОЧАКВАНИЯ

Работата на анкетната комисия най-вероятно ще завърши с искане парламентът да възложи на Сметната палата да извърши проверка на НДК, съобщи Диана Йорданова. Очаква се проектодокладът с резултатите от анкетата да бъде готов на 25 юли, така че да бъде разгледан и гласуван в пленарната зала до края на следващата седмица, когато приключва лятната сесия на Народно събрание.



1
1344
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Юли 2017 01:31
След трелите на Сатир, че проблемът ни не бил Миро, а Бяла, започна яко да мирише на римски борш...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД