:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 404
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Австрия подкрепи Германия в конфликта й с Турция

Себастиан Курц
Австрийският външен министър Себастиан Курц призова страните от ЕС към единство в отношенията им с Турция, предаде "Дойче веле". "Ще настоявам и за прекратяването на преговорите с Турция за встъпване в ЕС", заяви Курц. Според него Евросъюзът трябва най-накрая да изгради ясна позиция по отношение на Анкара и вместо членство в общността да определи условия за сътрудничеството с Турция като със съсед. Министърът каза пред "Велт ам зонтаг", че подкрепя новия курс на Германия по отношение на Турция. "Приветствам това, че външният министър на Германия Зигмар Габриел най-накрая даде нова оценка на положението и преразгледа отношенията с Турция", заяви той. Себастиан Курц посочи, че скорошните арести на правозащитници от турските власти предизвикват "крайно безпокойство" и са достойни за осъждане, както и "масовите арести и уволнения" след опита за преврат отпреди година. "Все повече се убеждавам, че Турция се отдалечава от Европа", категоричен е австрийският външен министър.

Германия няма право да се намесва във вътрешните работи на Турция, заяви вчера турският президент Реджеп Ердоган на фона на нарастващото напрежение между двете страни. "Турция е социалдемократична държава, основана на закони, и никой няма право да се намесва в нейните вътрешни работи", каза Ердоган.
1
776
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
23 Юли 2017 20:37
Австрия подкрепи Германия
Хмчи как иначе?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД