:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 586
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Румъния официално поиска Европейската агенция по лекарствата

Румъния официално заяви желанието си да бъде домакин на Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ), която в момента се намира в Лондон и след Брекзит трябва да бъде преместена, съобщи електронното издание Романия инсайдер. Днес висши румънски представители, сред които и министърът на здравеопазването Флориан Бодог, отиват на визита в ЕАЛ в Лондон. "Привличането на агенция на ЕС ще помогне да се увеличат ролята и влиянието на Румъния. Имаме добро предложение, а и страната ни има значителен опит в медицинския сектор", обясни премиерът на страната Михай Тудосе.

Холандия преди дни също представи кандидатурата на Амстердам за град домакин на ЕАЛ. Властите са готови да похарчат 2 млн. евро за това, писа електронното издание ИЮ Обзървър. Ако бъде решено ЕАЛ да се премести от Лондон в Амстердам, холандските власти ще построят съвсем нова сграда за нея в Амстердам, който е готов да инвестира между 250 млн. и 300 млн. евро в изграждането й.

България също изяви желание да е домакин на ЕАЛ и на Европейския банков орган, който в момента също се намира в Лондон и след Брекзит ще трябва да бъде преместен. Решението къде да бъдат преместени Европейската агенция по лекарствата и Европейският банков орган се очаква да бъде взето през ноември.





896
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД