:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 196
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Селският туризъм се радва на 20% ръст

СНИМКА: МТ
Николина Ангелкова
Селският туризъм се развива отлично и вероятно ще постигне 20% ръст за лято 2017. Това сочат предварителните данни на Асоциацията на българските села за къщи за гости и хотели. Проучване на АБС сред собствениците на обекти за настаняване показва, че през август заетостта ще е средно 85%, а за почивните дни изобщо няма свободни места. При това в тези данни асоциацията не включват селските къщи и хотелчета по Черноморието.

Най-добре се представят в бранша селата в областите Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Бургас, докато Сливен, Шумен и Русе не използват добре възможностите си, посочват от асоциацията.

Оказва се, че предимно българи са почитатели на почивката на село - те са 80% от всички гости. В началото на лятото обаче има видим наплив от Румъния, Русия, Германия и Франция.

Ръстът в селския туризъм се запазва устойчив главно заради богатството на природни, архитектурни и исторически забележителности, а също и допълнително предлаганите услуги и развлечения в сферата на активния отдих.



ОТ ВЕГАС ДО БОСТЪН

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че България за първи път ще рекламира България в Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас, Вашингтон, Бостън чрез билбордове и онлайн. Билбордовете ще бъдат монтирани през октомври-ноември и ще показват културно-исторически забележителности на България. Министерството е пуснало и обществена поръчка за изработка на сeдем рекламни видеоклипа - един общ и шест тематични: "култура" - за историята, азбуката ни, манастири и църкви, обекти под закрилата на ЮНЕСКО; "природа" - приключенски, еко и селски туризъм; "спорт"; "зимен туризъм", "летен туризъм"; "балнео, спа, здравен туризъм".

8
926
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
23 Юли 2017 19:31
Всички туризми се рекламират със снимка на министърката, която на мен ми прилича на Балдуин Фландърски! Което не бива да се възприема като обида. Той е бил хубав и неустоим, както знаем от песента, там дето Калоян пирувааа... https://www.vbox7.com/play:8b67601b62
23 Юли 2017 20:04
Преди две години меси баница насред Кърджали с Цвета Караянчева, та колеги разправят, че било голям майтап. Но не се хвалела вече, че има диплом от Харвард, щото май е само летен семинар, каквито правят всички университети по света... А какъв е резултатът от рекламните фотоси с Антонио Бандерас, Силвестър Сталоун и тем подобни, отчете ли се някъде туристически приход?
23 Юли 2017 20:43
всичко рекламирано от Ангелакова автоматично става селски туризъм. Пред Лувъра да застане и имаме рустикален натюрморт.
24 Юли 2017 07:30
И министерката излъчва силен рустикален чар.
24 Юли 2017 09:10
Пенчо бре 23 Юли 2017 19:31
Всички туризми се рекламират със снимка на министърката, която на мен ми прилича на Балдуин Фландърски! Което не бива да се възприема като обида. Той е бил хубав и неустоим, както знаем от песента, там дето Калоян пирувааа... https://www.vbox7.com/play:8b67601b62
24 Юли 2017 09:14
която на мен ми прилича на Балдуин Фландърски!
Напира ме да ѝ козирувам
24 Юли 2017 10:54
Мдам, туризмът върви напред, види се.
Ще му се маха ли приливигерованото ДДС от 8% ?..
24 Юли 2017 12:38
Най-добре се представят в бранша селата в областите Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Бургас, докато Сливен, Шумен и Русе не използват добре възможностите си

Мислех си, че поради предразсъдъци само аз страня от гостоприемството на запад от вала Ловеч-Пазарджик, но за моя изненада тези земи дори не са споменати в графата "с възможности".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД