:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Жителите на село Труд

готвят нови протести срещу разширяването на дейността на централата за преработка на биомаса, съобщи "Фокус". В понеделник местните жители се събират на общо събрание. От инициативния комитет са възмутени, че нямат обратна връзка от екоминистерството. "Според новата екооценка на централата миризмите и шумът идвали от магистрала "Тракия", което дразни хората на Труд и ги мотивира още повече да протестират", каза Станимир Тончев от протестиращите. Те искат обстойно разглеждане на експертно ниво на технологичната документация на инсталацията и изправността на съоръженията, които са на площадката.



Граждански протест в с. Варвара

се състоя в неделя, съобщи "Фокус". Хората протестират срещу таксите за минерална вода. Те не са съгласни със 7-кратното увеличаване - до 3.60 лв. на куб. метър, защото така драстично ще поскъпнат туристическите услуги и селото ще стане неконкурентно. Протестиращите питат краде ли се минерална вода от нерегламентиран достъп за търговски заведения в селото и знае ли за това кметът на община Септември Марин Рачев. Събрани са около 400 подписа с искане до Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инспекция за извършване на пълна ревизия на всички обществени поръчки в общината.



734
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД