:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Новото ръководство на МЗ започва поредните рокади по болниците

Здравният министър смени борда на "Пирогов", като запази само директора
Ръководството на Министерството на здравеопазването продължава обичайната за всяка нова власт смяна по върховете в държавните болници. Със заповед на здравния министър Николай Петров е сменен бордът на "Пирогов". От управлението на болницата излизат д-р Емил Доросиев, д-р Людмил Джунков, адвокат Илиян Кършев и финансистът Живка Савова. Единствен поста си в борда запазва директорът на спешната болница проф. Асен Балтов.

В този си състав бордът, както и директорът бяха назначени от служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев, а мандатът на управителния съвет трябваше да изтече през май 2020 г. В новия борд на института ще има само трима души, като освен директора Балтов в него ще влязат детският хирург доц. Христо Шивачев и представител на МЗ.

Министерството е предприело промени и в други бордове на големи болници. От пет на трима души е намален съставът на борда на Александровска болница.

Наскоро здравният министър Николай Петров уволни от директорския пост на специализираната болница по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев" в Горна баня проф. Евгений Медникаров. Причината беше, че Медникаров е поискал спешно 70 000 лв. от здравния министър Николай Петров за ремонт в болницата, без който тя не може да функционира. Министърът обаче пратил проверка, за да се види има ли нужда от ремонт и какъв, и се оказало, че наличните две оферти били за далеч по-ниска сума. "Като бивш военен човек аз реагирам веднага. Пращам човек на място. Той отива на място и намира една цяла преписка, в която директорът на болницата е писал до ЧЕЗ - "Може ли да ни смените трансформатора и колко ще струва?". ЧЕЗ отговаря, примерно "8 хил. лв.". Пише до друга фирма: "Може ли да ни оправите котела?". - "Да, може, ще струва 9 хил. лв.". Цялата сума е 17 хил. лв., а той иска спешно 70 хил. лв.", разказа историята Петров миналата седмица. "За този човек купонът свърши", коментира съдбата на Медникаров и зам. здравният министър Мирослав Ненков пред Би Ти Ви.

КОНТРОЛ

Министерството на здравеопазването прави текущи проверки в болниците, при които се оказа, че например лекарства са купувани над пределно допустимите цени. Това е нанесло щети за по 500-600 хил. лв. при някои лечебни заведения. "Със сигурност ще има директори на болници, които ще бъдат дадени на прокурор", коментира преди седмица зам.-министър Мирослав Ненков.
1
1300
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
25 Юли 2017 09:02
Здравният министър смени борда на "Пирогов", като запази само директора

"Моето Мъжко Момиче
никак не се шегува."
Нежният приятел на на бившия съпруг на бившата Първа дама "никак не се шегува".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД