:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Антъни Иванов: Мисля, че се представих добре

Започвам подготовка за световното за юноши, заяви осмият на 200 м бътерфлай
Снимка: bgswim.com
Дуетът Вакареев-Иванов позира в Будапеща след добре свършената работа.
"Беше супер да съм в елита на световното плуване. Дадох всичко от себе си, но три пъти да плуваш 200 м бътерфлай е тежко. Все пак се раздадох максимално. Мисля, че се представих добре и съм доволен." Това заяви пред bgswim.com Антъни Иванов, който за два дни се превърна в един от най-известните спортисти на България заради класирането си за финала на световното плувно първенство в една от най-трудните дисциплини.

В Будапеща великотърновецът, който на 17 юли навърши 18 г., подобри националния рекорд в сериите - 1:55.55 мин., а в полуфинала и финала също плува под 1:56, като в крайна сметка стана 8-и в света.

"Осъзнавам, че постигнах нещо значимо, буквално ми подпалиха телефона. Остава ми още една дисциплина - 100 метра бътерфлай в петък. А след това започвам подготовка за световното за юноши в Индианаполис", каза още Иванов.

"Три плувания с максимални усилия са много тежки. Физически на третото не можа да издържи, но въпреки това устиска до края - коментира треньорът Николай Вакареев. - Много съм доволен, Антъни се справи отлично. Даде всичко от себе си, не се смути от големите имена."

В същата вечер падна пореден световен рекорд. Постави го смесената щафета на САЩ на 4х100 м съчетано плуване. Мат Гривърс, Лили Кинг, Ремел Дресъл и Симоне Мануел спечелиха титлата с време 3:38.56 мин., като подобриха собственото си върхово постижение от сериите (3:40.28). Втори във финала останаха австралийците с 3:41.21, а трети - канадците с 3:41.25.

Адам Пийти, който в Будапеща два пъти подобри световния си рекорд на 50 м бруст, очаквано спечели и титлата, като завърши за 25:99 сек. На 800 м св. стил триумфира италианецът Габриеле Дети с европейски рекорд - 7:40.77 мин., а неговата сънародничка Федерика Пелегрини детронира Кейти Ледецки (САЩ) на 200 м св. стил. 28-годишната световна рекордьорка и двукратна шампионка (от 2009 и 2011 г.) завърши за 1:54.73 мин., докато олимпийската №1 от Рио`16 и световна от 2015-а - Ледецки, остана втора с 1:55.18. Още преди финала Пелегрини (28 г.) обяви, че това ще е последното й състезание на 200 м.
1
1006
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Юли 2017 10:55
Майкъл Фелпс сподели , че в зората на своя спортен път е плувал в басейни , където били по пет човека в коридор ?!
У нас все реват , че нямало басейни, особено софиянците. И това при положение , че всеки трети софиянец си има някакъв басейн някъде на вилата.
Време беше и то не за единични бели лястовички като Антъни, а за национални отбори , както е в една нищо и никаква Унгария, например!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД