:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 526
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само 30-ина млади българи се завръщат у нас годишно

Едва 20-30 млади и професионално подготвени българи се завръщат годишно у нас. Това съобщи зам.-министърът на труда Султанка Петрова. Тези данни станали ясни при срещите, които се провеждат в различни европейски градове между български младежи и български работодатели, обясни Петрова, цитирана от пресцентъра на социалното ведомство. Около 30 хил. са българските студенти само в страните от ЕС, допълни председателят на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев. По думите му след 1989 година между 2.7 и 3.5 млн. българи са емигрирали, "което е катастрофално".

Петрова, която е с ресор демографска политика, очерта два начина за справяне с демографската криза за "възраждане на България". "Единият е да възвърнем българските ценности, традиции и култура. Вторият е чрез разработване на регионални демографски политики с мерки и дейности за решаването на проблемите във всеки един регион на България", разясни тя.

Тревожни данни изнесоха и от синдиката на българските учители. 12 на сто от децата живеят с бабите и дядовците им, докато майките и бащите им работят в чужбина. Янка Такева обясни пред "Сега", че данните са от проучване на синдиката преди две години. Образователното министерство би трябвало да представи актуални данни за това колко деца живеят без родителите си преди началото на учебната година, каза Такева.
4
1301
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
27 Юли 2017 21:51
А не така. Повече са - само в ИТ фирмата на един форумец, ежемесечно наема за МРЗ по 100 млади, дръзновени и способни българи, завърнали се в родината
28 Юли 2017 08:38
"разясни тя." - Всичко казано от този държавен служител е глупост. А идеите да опразним общностите ни в чубнина, за да върнем техните млади тук е безобразие.

Да оголим от българи Македония, защото от тук българите са избягали?

И какво като преброим колко деца са при баба и дядо В СЕМЕЙСТВОТО СИ все пак? Защо г-жа Такева постоянно пипа семейството? Училището има свои социални задачи които се извършват на територията на училището, а не в къщите на хората.

То затова у нас не остана ни семейство, ни деца, ни възрастни. Никой служител не си гледа работата, а пипа из семействата.

Каква информация "не достига"?

Слаби и некачествени учебни програми? - Известно.
Ниски заплати? - известно ,
Недостатъчно средства за материлано обезпеечеение? - Известно.
......
Какво още да броим? И колко пари за броене и изследване да дадем?

Какви грижи се полагат напоследък? КАМЕРИ на изпити основно и нова дограма навсякъде. С това реформата приключи.

Училищните власти са абдикирали и само Америка за България и няколко НПО-та на психолози с апетити за деца клиенти дават системно мнения за признаване на провал на родители, които не преподават химия, математика, физика и особено английски допълнително.

Обвинението е, че не са останали тук родителитеи не плащат чаастни уроци, за да се реаализират тиражите?

Ще дам примери.

Има планина Сакар и планина Странджа. Това трябва да учат децата. Но някой измислил термин "Сакаро-Странджанска област". Т.е натоварил децатаа с още един термин.
А самата карта не се казва "физическа" а "природногеографска". Децаата са натоварени с 200% по-тежък език, неподходяящ за 4-5 клас заради такива псевдонаучни термини. Децата не са виждали нормален човешки текст по география!
Тази многоетажност е характерна за всички предмети.
Първият "автор" който децата учат по Литература в 5 клас по просвета е Николай Кун! Преподава се книга създадена според руското предисловие на автора Кун за студенти и ученици от гимназиите, интересуващи се от философия и история на изкуството! А заедно с него "творби" - анализи" ня неизвестна авторка на учебника Пернянова с компания, обясняваащи КРЪВОСМЕШЕНИЕТО.

Г-жа Такева най-после трябва да се заеме с проблемите в системата си, докато гурбетчиите са все пак полезни на децата, защото осигурявваат ХРАНА, ЯДЕНЕ, НЕ-СМЪРТ, тя не е!


28 Юли 2017 09:07
Според лево-десният аборигенски цървулият , на Територията са останали само най-способните , най-талантливите и най-национално отговорните кадри ! В чужбина са миячите на тоалетни , разносвачите на пици , и най-некадърните които не могат да се реализират у дома ! Така че не виждам къде е проблема с кадрите ?
28 Юли 2017 14:50
Като падне от власт жакерията, ще се върнат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД