:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 370
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Американец взе три световни титли за 90 минути

Само 4 стотни не стигнаха на Кейлъб Дресел да счупи рекорд на Фелпс
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Кейлъб Дресел пляска доволно във водата, след като е спечелил финала на 100 м бътерфлай на световното първенство в Будапеща.
Кейлъб Дресел стана първият плувец в историята, който печели три световни титли за една вечер. Той го направи само за час и половина на шампионата на планетата в Будапеща в събота. Първото му злато за деня бе на 50 м свободен стил. Дресел завърши за 21,15 секунди, което е третото най-добро време в историята и рекорд на САЩ.

Още по-впечатляващо бе представянето му на 100 м бътерфлай само 34 минути по-късно. Дресел спечели титлата с 49,86 секунди, а това е вторият най-добър резултат в историята. 20-годишният американец остана само на 0,04 от световния рекорд на Майкъл Фелпс, поставен през 2009 г. Дресел стана и първият плувец, слязъл под 50 сек на 100 м бътерфлай с текстилен костюм. Фелпс и досегашният №2 в класацията Милорад Чавич дадоха времената си в ерата на полиуретановите костюми.

По-малко от час след това Дресел отново бе в басейна. Той плува на първи пост в смесената щафета на 4 по 100 м свободен стил, която стана шампион с 3:19,60 минути и подобри световния рекорд с близо 3,5 сек.

"Нямах време да мисля, финалите бяха близо един до друг. Всичко идва от тренировките. В колежанското първенство съм свикнал да плуваме по 2 или 3 пъти на вечер. Тези титли не са случайност", каза Дресел.

Той има общо 6 титли на световното. Преди това той взе златните медали на 100 м св. стил индивидуално, с щафетата на 4 по 100 м св. стил и смесената щафета на 4 по 100 съчетано. Късно снощи Дресел имаше шанс за 7-ото си злато - с щафетата на 4 по 100 съчетано при мъжете.

Звездата на САЩ при жените - Кейти Ледецки, пък приключи участието си с 5 титли и 1 сребърен медал. В последния си финал тя спечели титлата на 800 м св. стил. 20-годишната Ледецки вече има общо 14 златни медала от световни първенства, а пред нея във вечната ранглиста са само Фелпс с 26 и Райън Лохте с 18.
828
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД