:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Орлин Горанов празнува юбилей в Пловдив

Певецът ще отбележи 60 г. с "Човекът от Ла Манча"
Снимка: БГНЕС
Орлин Горанов и Мариан Бачев като Рицаря на печалния образ и неговия верен оръженосец в "Човекът от Ла Манча".
23 август,

Античен театър



Орлин Горанов ще отбележи 60-годишния си юбилей с една от знаковите си роли - на Дон Кихот в мюзикъла "Човекът от Ла Манча", предаде БГНЕС. Специално за юбилея са подновени авторските права на един от най-дълго играните спектакли в афиша на Пловдивската опера. Единственият певец у нас, който изгради звездна кариера както в оперната, така и в популярната музика, си партнира с комика Мариан Бачев и актьорите от Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев и Елена Атанасова заедно с хора, оркестъра и балета на Пловдивската опера.

Роден в Берковица на 8 август 1957 година, Орлин Горанов е едно от децата в хор "Бодра смяна", а по-късно пее в Ансамбъла на Строителни войски. След като направи име в естрадата, Горанов продължи да се развива и се насочи към оперната сцена. Завършва Музикалната академия с оперно пеене през 1990 г., а още като студент става солист на Пловдивската опера.

Първата продукция на "Човекът от Ла Манча" от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е играна 2328 пъти, а после хитът е възобновяван още три пъти на Бродуей и печелил 10 награди "Тони". Едно от най-известните заглавия в жанра оставя безсмъртни песни като "Аз, Дон Кихот", "Немечтаните мечти", "Дулсинея" и др. В мюзикъла вeликият иcпaнcки пиcaтeл Mигeл дe Cepвaнтec и нeгoвият cпoдвижник Caнчo Пaнca пoпaдaт зaд peшeткитe и бивaт cъдeни oт зaтвopницитe, пpeди дa ги ocъди Cвeтaтa инквизиция. B cвoя зaщитa Cepвaнтec изигpaвa пиeca пo pъкoпиca нa cвoя живoт - "Знaмeнитият идaлгo Дoн Kиxoт дe лa Maнчa".

Мюзикълът се играе на български език в превод на Борис Панкин, като продукцията от 2014 г. е първата лицензирана за сцена в България. По-зрялата публика си спомня телевизионната постановка с Коста Цонев и Никола Анастасов в ролите на Дон Кихот и Санчо Панса.

Макар и вече познат, спектакълът ще има своите особености, защото режисьорът Панкин подготвя специална адаптация за откритата сцена на Античния театър. Диригент ще бъде Константин Добройков.



824
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД