:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София все пак маха паветата от бул. "Прага"

В годината на европредседателството общината ще ремонтира "Граф Игнатиев"
Снимка: "Сега"
Бул. "Прага", 16.08.2017 г.
Столичната община ще асфалтира бул. "Прага" въпреки становището на Министерството на културата и прокуратурата паветата да не се махат. От "Московска" 33 не възнамеряват да се съобразят с тази заповед, затова в началото на юли, когато стартира реконструкцията на "Прага", изпратиха писмо до министерството, в което обясняват защо трасето на булеварда трябва да бъде асфалтирано. Според общинарите запазването на паважа не е добра идея, тъй като булевардът свързва две големи асфалтирани улици и каменните блокове не са добра настилка за преминаващите оттам линейки.

Въпросът със запазването на паветата на бул. "Прага" стигна и до прокуратурата, след като заинтересовани граждани се обърнаха към нея. От държавното обвинение са подкрепили становището на министерството. "Няма нищо ново, което да е допълнително. Ние сме изпратили възражение на това решение, което е на база заповед. Чакаме отговор от Министерството на културата вече не малко време", съобщи по време на проверка на ремонта на бул. "Шипченски проход" зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. По думите му запитването до магистратите е направено предимно от хора, които не живеят в района на бул. "Прага".

Както "Сега" писа, ремонтът на бул. "Прага" трябваше да приключи във вторник, но заради подновяване на канализацията се забави. В момента фирмата изпълнител трамбова новото пътно платно, а в най-скоро време трябва да започне и поставяне на бордюрите и асфалта. От общината обещаха движението по булеварда да бъде възстановено на 31 август.

Междувременно Крусев съобщи и че ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" няма да започне тази година, както се очакваше. Пред "Сега" той обясни, че все още няма избран изпълнител, който да извърши реконструкцията му. Очаква се подновяването на емблематичната улица да започне догодина. Зам.-кметът обаче не се ангажира да посочи кога точно ще се случи това.

От днес пък се възстановява движението по бул. "Шипченски проход". Вчера бяха последните довършителни работи там. "На бул. "Шипченски проход" се обновиха изцяло пътни платна, изгради се и нова канализация. 10 години е гаранцията за всички съоръжения, които се изграждат, а за пътните настилки и платната е 5 години. Веднага след ремонта на "Шипченски проход" трябва да започнат и довършителните работи на платното на бул. "Асен Йорданов", който също е в ремонт. "Под бул. "Асен Йорданов" се изграждат и нов топлопровод и водопровод, които са изцяло за "София тех парк" и едва тогава асфалтираме и подновяваме пътните платна", уточни Крусев. Ремонтът на бул. "Асен Йорданов" се очаква да приключи за около седмица. Пътното платно ще бъде асфалтирано през нощта, тъй като няма жилищни сгради. Цялото асфалтиране ще трае 10 часа. Общата стойност на ремонта на двата булеварда възлиза на около 3 млн. лв.

ЯЗВА

Преди броени дни общинският съветник от Група 5 Симеон Славчев алармира, че туристическите автобуси не просто са превърнали площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в автогара, ами вече шофьорите даже си мият возилата до една от най-красивите забележителности на София. "Наясно сме с този проблем. Догодина започва изпълнението на зона 4 от проекта за обновяване на градския център. Пространството около храм-паметника "Св. Александър Невски" става изцяло пешеходно. Именно с тази цел в момента сме в търсене на подходящо място, където автобусите да могат да оставят туристите, да им е максимално удобно, тъй като все пак те търсят забележителности в центъра на града, и след това вече да се изтеглят в някой паркинг", увери Крусев.
3
1463
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
16 Август 2017 20:02
по време на проверка на ремонта на бул. "Шипченски проход" Е те точно там го и ремонтираха миналата година Що кОпанене беше, що асфалт слагАхаааааа... И тази година пак
17 Август 2017 17:49
аман от тези павета
на всякъде са на бабуни.
имат смисъл ако се подържат много редовно.
17 Август 2017 17:57
А на бул."Цар Борис III " кога?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД