:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 255
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Строителна дейност на деня

Санировка

***
Цветан Цветанов и Николай Нанков откриха първия в Годеч саниран блок. Цветанов обяви, че е щастлив от това.

По принцип откриването на блокове е странно занимание, но не е необичайно за управленските практики на ГЕРБ - те откриват по най-тържествен начин реновирани пътни участъци от по 200 метра, детски площадки, язовирни стени... Не сме сигурни дали не са рязали лента и на автобусна спирка, нищо чудно.

Изцяло сме ЗА продължаването и разнообразяването на тези практики, само че предпочитан откривател за нас е Лиляна Павлова - предпочитаме я по всички показатели пред Цветан Цветанов и Николай Нанков, който в момента е и.д. Лиляна в МРРБ.

Когато открива язовирни стени например, Лиляна П. поставя в основите капсули на времето - послания за идущите поколения, пропити с лирика и мъдрост. Цветан Цветанов набляга на мъдростта, семейните и евроатлантическите ценности. Николай Нанков на нищо не набляга.

Колкото и да е солиден образът на семейния човек Цветан Цветанов, който открива санирани семейни клетки, все пак не може да се сравнява нито по красота, нито по експресивност на изказа с Лиляна Павлова.

Да направим сравнение.

Цветан Цветанов: "Щастлив съм, че днес заедно с министър Николай Нанков и кмета на Годеч Радослав Асенов официално открихме първия саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в община Годеч. Живущите в блока изказаха своите сърдечни благодарности към правителството на Бойко Борисов. Думите на хората, към които е насочена тази политика, са най-доброто доказателство за успеха на програмата. Тези срещи ми дават повод за радост, защото успяхме да продължим реализирането на безвъзмездното саниране, въпреки критиките от страна на опонентите на ГЕРБ."

Сърдечни думи, в някакъв смисъл искрени, в още по-някакъв смисъл са чист попфолк, но това е недоказуемо, защото някой ще ги нарече естрада и пак ще е общо взето прав.

А ето сега Лиляна (по време на церемония по награждаване в конкурс под патронажа на МРРБ, юли миналата година):

"Достойни сме като държава - обяви тогава Павлова, - като български граждани да имаме прекрасно градоустройство, фасади, хармония от цветове, училища, инфраструктурни обекти."

На когото не му запее сърцето, като прочете или чуе това, изобщо не му трябва сърце.

***

Относно самото саниране.

Освен че проектите "безплатно" подръпват едни пари от националния бюджет (българските данъци), те имат много други недооценени качества. (Санирането на блока в Годеч струва на данъкоплатците 820 000, според както се хвали Цветанов.)

Санировката е нещо като панировка на сгради, но панировката е по-огнеупорна. Тази хармония от цветове при пожар за нула време става една огнена феерия, достойна за перото на Нерон по време на големия пожар в Рим - съществува версия, според която пожарът бил предизвикан от самия Нерон, за да се вдъхнови да напише поема.

Може би си спомняте онези бедни нещастници в Лондон в една красива пламтяща сграда - наскоро санирана. 24-те етажа на Гренфел тауър юни месец тази година изгоряха като нищо.

Интересно какво мисли по този въпрос пожарникарят Бойко Борисов.
1361
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД