:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 502
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Баскетболистите с добър жребий за световните квалификации

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол попадна в сравнително добра група в I кръг на квалификациите за световното първенство през 2019. Играчите на Любомир Минчев са в група F с Чехия, Финландия и Исландия. България се размина с най-силните отбори като Испания, Франция, Сърбия и Турция.

За да се класират за втория кръг на квалификациите, националите трябва да заемат едно от първите три места в групата. Ако го направят, те ще попаднат в гр.K с отборите от гр.Е, където са Босна и Херцеговина, Белгия, Франция и Русия. Резултатите от първата фаза се зачитат и за втората, а за световното се класират първите три отбора от общата група.

Пред bgbasket.com президентът на федерацията Георги Глушков определи жребия като "уникален шанс": "Това са сериозни отбори, участници на европейското. Трябва да използваме инерцията, не може да се притесняваме от нищо. Те момчетата си помагат взаимно, знаят за какво играят и са наясно, че това е уникален шанс".
657
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД