:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Голям провал се очертава за българската борба в Париж

Два от отборите ни все още нямат медал на световното, останаха само свободняците
Снимка: БФБорба
Биляна Дудова (вляво) печели поредни две точки по време на схватката си от 1/4-финалите срещу Марина Седнева (Каз), в която победи с 9:5. Това се оказа последната победа на българката в Париж - последва загуба на полуфинала от японката Окуно (тя впоследствие стана шампионка) и за бронза от американката Ледърс.
Голям провал се очертава за българската борба на световното първенство в Париж, след като два от трите ни отбора не успяха да спечелят медал. Надеждата остава само за шестимата състезатели от свободния стил.

В първите два дни от борците класици до схватка за бронз достигна само Даниел Александров в кат. 80 кг, но я загуби. При жените пък единствено еврошампионката Биляна Дудова (кат. 55 кг) се класира за малкия финал миналата вечер, обаче там бе спряна от Бека Ледърс (САЩ) с 4:2 т.

Вчера пък и трите ни представителки отпаднаха рано. Трикратната еврошампионка Миглена Селишка (48 кг) започна с 16:8 т. срещу нигерийката Дженезис, но после загуби с технически туш (2:12 т.) от Джасмин Миан (Кит). Мими Христова (60 кг) пък тушира Яджън Сун (Кит), но после пък тя бе туширана от Йохана Матсон (Шв). А София Георгиева (69 кг) още на старта отстъпи с технически туш (0:10 т.) пред Мария Мамашук (Блрс). Впоследствие всички, които отстраниха българките, не се класираха за финал и не ги изтеглиха до репешажи за бронза.

Така за първи път от 2006 г. в Гуанджоу (Кит), когато Станка Златева спечели първата от 5-те си световни титли, женската ни борба остава без медал. Отборът в класическия стил пък вече 4-та година (от титлата на Иво Ангелов през 2013-а) няма отличие.

Последен шанс остава отборът ни по свободна борба, който е от шестима, тъй като в кат. 97 и 125 кг титулярите са контузени. Схватките са днес и утре. На олимпийските игри в Рио`16 свободняците не взеха медал, но на последното световно в Хюстън`15 Владимир Дубов (61 кг) спечели бронз. Сега бесарабският българин отново е в състава на треньора Серафим Бързаков.

При най-лошия вариант - нито един от шестимата свободняци да не вземе медал, това ще е първият път от 1961 г., когато българските борци остават без отличие.
949
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД