:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 316
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българските тенисистки започнаха с победи в квалификациите на US Open

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Новият лидер в световната ранглиста по тенис Рафаел Надал слуша указанията на своя чичо и личен треньор Тони Надал по време на поредно занимание на кортовете в комплекса "Флашинг Медоус" в Ню Йорк, където в понеделник започват мачовете от основните схеми на последния за годината тенис турнир от Големия шлем.
И двете български тенисистки в тазгодишното Открито първенство на САЩ започнаха с победи в квалификациите. Втората ни ракета - Виктория Томова (№164 в света), се справи трудно с Ирина Фалкони (САЩ, №209) - 6:1, 6:7 (2), 6:2, а пък Сесил Каратанчева (№224) отстрани Аранча Рус (Хол, №141) с 6:2, 6:2 след само 71 минути на корта.

Във втората фаза на пресявките Томова ще играе срещу Полона Херцог (Слвн), която през 2011 г. достигна до 35-о място в ранглистата, но сега е 193-та. Каратанчева пък ще играе срещу 17-годишната американка Клер Лиу (№293).

Междувременно 11-ият в ранглистата на мъжете - Милош Раонич, стана поредната звезда, която отказва участие на US Open. Канадецът сподели, че е опитал всичко, за да се възстанови от контузията си в дясната китка, но безуспешно. Раонич се подложи на операция за отстраняване на частица от костта, но и това не е помогнало.

Отсъствието на канадеца, който трябваше да е поставен под №8 в схемата (заради отсъствието на Новак Джокович (Сър), Стан Вавринка (Швейц) и Кей Нишикори (Яп) облагодетелства 12-ия в ранглистата - Жо-Вилфрид Цонга. Французинът става №8 в Ню Йорк и до 1/8-финалите ще избегне среща с някой от по-предно поставените. Под №7 пък е деветият света Григор Димитров.
618
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД