:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 416
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЦСКА-София" ще уреди Каранга с български паспорт

Има вероятност дори нападателят да бъде повикан в националния отбор
СНИМКА: БГНЕС
Фернандо Каранга (в средата) се превърна за няколко месеца в най-добрия футболист в състава на "ЦСКА-София", като това е признато дори и от противници като "Лудогорец", които винаги се грижат бразилецът да бъде добре пазен по време на дербитата.
"ЦСКА-София" е подал документи за издаване на български паспорт на Фернандо Каранга, като той трябва да получи документите още до края на годината. Обичайната процедура предвижда поне петгодишен престой в страната ни, но в случая ще бъде изтъкнато, че той има силни качества и може да помогне дори на националния отбор. Така се процедира и с част от бразилците в "Лудогорец". Още повече че според dir.bg селекционерът на А тима Петър Хубчев вече слага Каранга в сметките си.

Българското гражданство на Каранга ще бъде от полза и на "ЦСКА-София", тъй като южноамериканецът няма да заема място в квотата за чужденци, които не са граждани на ЕС. А и ще помогне значително при евентуални преговори за трансфер на нападателя в европейски клуб, тъй като интерес към него вече има. Цената му, според Transfermarkt, е 1 млн. евро.

Каранга премина в "ЦСКА-София" в началото на годината и завърши сезона с 6 гола в 12 мача, като бързо се превърна в любимец на феновете. През настоящия сезон бразилецът вече има 8 попадения след първите 8 кръга и води убедително при голмайсторите на Първа лига.

С гола си при победата с 3:0 над "Верея" в петък пък Каранга показа, че вече е преодолял здравословните проблеми, които получи при успеха с 3:0 над "Берое" на 26 август. Всъщност наставникът на "ЦСКА-София" Стамен Белчев в момента няма проблеми с контузени футболисти. Тимът вече се подготвя за съботното гостуване срещу "Черно море" от 9-ия кръг на първенството. Липсват само повиканите в юношеския национален отбор Радослав Живков и Валентин Антов. За сметка на това в тренировките на "ЦСКА-София" бе включен и кадър от школата - защитникът от юношеския тим (до 19 г.) Никола Борисов.

810
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД