:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата откри, че бившият общинар от ГЕРБ е недосегаем

Обвиняемият Лазар Влайков е говорил 15 пъти с жена си по телефона в нощта на убийството
СНИМКА: БългарияОнЕър
Лазар Влайков
И Пазарджишкият окръжен съд отказа да вкара обвиняемия Лазар Влайков в килия. Той е обвинен, че не е опазил бойното си оръжие и с него е извършено убийството на Атанас Тонкев в с. Виноградец.

Окръжният прокурор Росен Малинов настояваше за постоянен арест. Според него бившият председател на общинския съвет в Септември от ГЕРБ е обществено опасен, може да се укрие и да манипулира свидетелите, цитира го "Фокус". Окачестви го като личност, демонстрираща превъзходство и недосегаемост, съобщи и "Трафик нюз". Съдебният състав с председател Ивета Парпулова обаче отхвърли искането. Според съдиите липсват доказателства, че Влайков е дал оръжието на 6-годишния си племенник. Прокуратурата е на мнение, че детето е стреляло, като за аргумент й служат самопризнанията му.

Според едната от двете химични експертизи, които се оказаха готови и бяха цитирани от прокурора в съдебната зала, по левия ръкав на Влайков и по ръката на момчето има едни и същи по състав микрочастици. Според защитата на обвиняемия той и детето стреляли с газов пистолет, преди да отидат в ресторанта, и затова са с еднакви частици. Майката на детето потвърждава това в показанията си. Тя дори добави вчера, че малкото момче стреляло от 5-годишно.

Родителите са заявили пред разследващите, че починалият Тонкев е дал пистолета на детето. Прокуратурата обаче смята за доказано, че Влайков е дал пистолета на детето - по ръцете на убития има друг вид барутни частици, тоест той е държал друго оръжие. Преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че се е стреляло и с газово оръжие - само от него били намерени 126 гилзи.

Според адвокат Елвира Панкова и Влайков, и детето са стреляли с газов пистолет и затова е нормално и двамата да имат идентични барутни частици. Адвокат Панкова подчерта също, че Влайков е внесъл от колата си в заведението си личния си пистолет, след като е стрелял с газов. Панкова цитира в залата част от показанията на бащата на момченцето, който чул как синът му иска оръжието и твърди, че Тонкев му го подал.

В нощта на убийството Влайков е звънял над 15 пъти на съпругата си, въпреки че е присъствала на празненството, става ясно от разпечатка на мобилния му телефон, показана от прокурора. Дъщерята на убития твърдеше в телевизионните си интервюта, че жената на Влайков е влизала и излизала от заведението няколко пъти.

Прокуратурата оповести и резултата от съдебномедицинската експертиза, според която куршумът е влязъл в тялото на жертвата от долу нагоре и от ляво надясно. Това е възможно, ако детето е стояло отляво. За такава подредба говорят повечето свидетели. Свидетел обаче твърди, че то стояло от другата страна на убития.



ФАЛИТ

"Институтът по криминалистика е в перманентен фалит от две години. Дори за тази експертиза за барутните следи на това момченце, което не се знае дали то е произвело изстрела, експертизата се изпраща в чужбина в частна фирма, частна лаборатория. Една такава частна лаборатория взима за едно изследване толкова, колкото цялата секция на института", каза бившият секретар на МВР Николай Радулов по bTV.
32
8664
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
12 Септември 2017 19:59
"Институтът по криминалистика е в перманентен фалит от две години. Дори за тази експертиза за барутните следи на това момченце, което не се знае дали то е произвело изстрела, експертизата се изпраща в чужбина в частна фирма, частна лаборатория. Една такава частна лаборатория взима за едно изследване толкова, колкото цялата секция на института", каза бившият секретар на МВР Николай Радулов по bTV.


Срам!!!

А за разговорите със съпругата - съпругата се е явявала посредник. дали са проверили тя с кого е разговаряла в тоя период?!
12 Септември 2017 22:21
И Пазарджишкият окръжен съд отказа да вкара обвиняемия Лазар Влайков в килия.

И защо трябва да го вкарат в килия ?

На всички е ясно, че това е нещастен случай. Вината на собстеникът на оръжието е ясна и той ще си понесе отговорността. Със сигурност вече си понася наказанието за това, което се е случило. И ще го понася доживотно.
12 Септември 2017 22:44
Айде стига вече. Говорил е с телефон регистриран на името на съпругата. А в кого е този телефон е съвсем друга работа.
От първата минута разправят, как той стрелял, а жената и детето събирали гилзите. Сега пък бил и звънял 15 пъти. На коя точно съпруга е звънял?
12 Септември 2017 22:47
Прокулус ще коментира.
12 Септември 2017 22:59
Слязъл си доста под нивото си с това изказване.
12 Септември 2017 23:01
Дори за тази експертиза за барутните следи на това момченце, което не се знае дали то е произвело изстрела, експертизата се изпраща в чужбина в частна фирма, частна лаборатория

Частните държави ползват частни лаборатории, частни съдебни изпълнители, частни нотариуси, бъдещето е в частните прокурори, частните съдии, частните министерства, частния Върховен касационен съд, частния Върховен административен съд, частния Конституционен съд, частното Народно събрание, частните общини, частните кметове, частните общински съвети... Честният частник печели битката с държавата, защото тя по презумпция е лош стопанин, а частникът е най-добрият стопанин за собствеността си. Частникът Баце с частната си партия направи държавата частна собственост. В такава държава ще оцелеят само частните собственици и циганските безсобственици. Краят на тази драматургия ще бъде вълнуващ и единствената ми надежда е, че ще успеем да опазим ръцете си без барутни частици по тях
12 Септември 2017 23:01
очаквах компетентност, не цупене.
12 Септември 2017 23:44
Според едната от двете химични експертизи, които се оказаха готови и бяха цитирани от прокурора в съдебната зала, по левия ръкав на Влайков и по ръката на момчето има едни и същи по състав микрочастици. Според защитата на обвиняемия той и детето стреляли с газов пистолет, преди да отидат в ресторанта, и затова са с еднакви частици. Майката на детето потвърждава това в показанията си.


Е, то какво излиза - барутните частици по ръцете на детето са от газов пистолет. Така поне казва защитата на Влайков. Кой тогава е стрелял и убил човека?
12 Септември 2017 23:59
Прокуратурата и великите й открития
13 Септември 2017 00:07
Барутът в патроните за газовите пистолети и този за патроните на Глока би следвало да са различни. Анализът може да го покаже. Доколкото боеприпасите са известни и са налице.
13 Септември 2017 00:21
Това е възможно, ако подредбата на празненството е била: Влайков - Тонкев - детето. За такава подредба говорят повечето свидетели.


Роднина,милиционер......
13 Септември 2017 01:22
Възможно детето да го е гръмнало след като е тренирано да стреля с пистолет от 5 годишна възраст.Но само свидетелите са верни с показанията си.Никои нема право да стреля в населено место освен полиция и армия.Така е по цел свет.Има си специални стрелбища за това удоволствие с слушалки и мишени.За мен е виновен ъоя гъзар маняк да се фука.
13 Септември 2017 01:24
Е това де ти кажем, един дал револвер или пистолет на едно дете и то стреля от любопитство, както по игрите, но при изстрела на оръжието то уцелва човек и той умира. И тоя, един ден след това е невинен. Кажи какво го очаква този един, сега или после.
13 Септември 2017 07:55
Ало кастратите!
Навремето дядовците ни ни учеха от малки да стреляме , и да бъдеме мъже,а не "пусита".
А това ,че всяка пушка гърми на сто години сама ,пак не сте чували?
13 Септември 2017 08:31
И какво като е говорил 15 пъти със съпругата си? Това ли му е най-тежкото прегрешение?
13 Септември 2017 09:09
С какво този Лазар, когото Герб трикратно възкесява, е толкова ценен за Партията?
Знае нещо за тях, което не е за пред хората, че герберастията си плюе на сурата и го търпи безпрекословно?
И се стига до тази пародия на разследване и правораздаване?
Цирк!
Цирк "Боко" отново е тук в целия си блясък!

13 Септември 2017 10:16
Освен че е във фалит, ИК се помещава в една сграда с азбестови стени и огромна част от работещите там приключват кариерата си болни от рак.
Държавата сякаш води война с този институт. Може би има защо.
13 Септември 2017 10:16
.
13 Септември 2017 10:49
А на останалите кръчмарски стрелци някой ще потърси ли отговорност?
А на родителите на детето, които го учат да стреля от 5 годишно?
Иначе Лазарчо нарочно си донесъл "Глок"-а от колата, ама бил стрелял с газов пистолет... И чий е бил този пистолет?
Пълна простотия!
13 Септември 2017 11:01
С тази пародия на правосъдие, нищо чудно накрая да се окаже, че жертвата се е самопростреляла.б
13 Септември 2017 11:21
Случката с всичките подробности около нея илюстрира пълното оскотяване в територията!
Кой бил стрелял в кръчмаря, който също бил с пистолет... Стреляли са всички... На детски рожден ден... А на Оня някой все му клател "управлението"!?
Разпад!
13 Септември 2017 12:01
интересно- води се "детски рожден ден" , гербера го играе кръстник на фамилията и е получил почетното място до племенника-рожденник, а отчитайки манията всичко да се снима с "умни телефони" - ни дума, ни вопъл ни стон за иззети от компанията снимки- чакаме само на показанията на заинтересованите блажили,
13 Септември 2017 12:12
И какво като е говорил 15 пъти със съпругата си?


От думите на прокурор Малинов стана ясно още, че разпечатката на единия от телефоните на Влайков сочела 15 разговора между него и съпругата му в периода между 23:01 часа, когато е станал инцидентът и 23:27 часа. Това означава, че съпругата на обвиняемия не е била на местопроизшествието през цялото време, както твърди в показанията си, подчерта окръжният прокурор. Според него по този начин се появявала възможност в този времеви период да бъдат манипулирани свидетели.


15 разговора за 26 минути. Общо 14 прекъсвания между тях. Защо? Какво се случва междувременно? "Руски телефон" с някой друг? Питах по-горе и пак да питам - а дали въобще телефона на "жена му" е бил в същата клетка на оператора регистриран? Интересно ми е ...
13 Септември 2017 12:30
Въобще телефоните и съдържанието им на всички присъствали са интересни. Както и пистолетите.
Агенцията за закрила на детето също е интересно какво върши...
И Сатир е интересен...
13 Септември 2017 14:50
Кретен. Недосегаемия ли да му викаме вече!
13 Септември 2017 14:57
отчитайки дебилността- мислят си че са изтрили.Да видим прокуратурата дали ще изземе апаратите на всички и ги е дала за експертиза.В повечето случаи файловете подлежат на възстановяване
13 Септември 2017 15:02
Нема значение. Важното е, че вече ще ви таксуват на торбичка смет. Недосегаемите ще си останат такива. В една нормална държава, бивш шеф на терористична организация не би имал дворец на брега. Един бивш бухалкаджия не би определял съдбите на милиони. Но... България не е нормална държава.
13 Септември 2017 15:05
Но... България не е нормална държава.


... (то и ние не сме нормални граждани, ама пази го в тайна)
13 Септември 2017 15:10
Нормални сме, просто мутрите ни взеха страха.
13 Септември 2017 15:14
КОС-а и началника на РУП-Септември питани ли са от прокуратурата как са издали разрешително за късо огнестрелно оръжие на човек наръгал друг преди няколко години
13 Септември 2017 18:57
Като собственик на ГЛОК 31 заявявам, че е изключително трудно 6 годишно дата да произведе изстрел. Тази система няма механичен предпазител, но е система "сейф екшън". На спусъка има малък спусък и двата трябва да се натиснат едновременно, за да има изстрел. Освен това има "мускулен предпазител" - силата която трябва да се приложи на спусъка не е във възможностите на дете!!!

Натисни тук
https://www.vbox7.com/play:3a6aadf3&pos=vr
13 Септември 2017 19:19
Тя дори добави вчера, че малкото момче стреляло от 5-годишно.
Златен син.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД