:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 411
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шотландец обиколи света с колело за рекордните 78 дни

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Марк Бомон позира пред Триумфалната арка в Париж с двете си грамоти от Книгата "Гинес" - за 78-дневната обиколка, както и за това, че е изминал най-голямо разстояние с велосипед в рамките на 1 месец (2-31 юли) - 11 315.29 км.
Марк Йън Маклауд Бомон си върна световния рекорд за обиколка на света с велосипед, след като в понеделник приключи авантюрата си, наречена "Пътешествие около света за 80 дни", инспирирана от едноименния роман на Жул Верн. 34-годишният шотландец измина установеното от Книгата на рекордите "Гинес" разстояние от 18 000 мили (29 000 км) за 78 дни, 14 часа и 40 минути. Бомон e стартирал от Париж, преминал е през ред европейски страни, Монголия, Китай, Австралия и САЩ, за да финишира отново пред Триумфалната арка.

Така шотландецът си върна рекорда, който постави през 2008 г., изминавайки разстоянието за 194 дни. Впоследствие неколцина подобриха това постижение и последно то беше 123 дни - на новозеландеца Ендрю Никълсън. По време на планираното "в продължение на 3 години" пътешествие Бомон е бил придружаван от няколко души поддържащ екип.

"Почти не съм правил крачки за последните два месеца и половина. А и това са седмици недоспиване. Просто трябва да решиш за нищо на света да не спираш", обясни след успешния финал Бомон.
837
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД