:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Босът на "Форс Индия" отново бе арестуван за финансови измами

Собственикът на отбора от Формула 1 "Форс Индия" - Виджай Маля, бе отново арестуван в Лондон, след като му бяха повдигнати нови обвинения. Този път индийският магнат е под ударите на закона по подозрение, че е издържал тима с отклонени пари. Искането за ареста е на индийските власти, тъй като суми, отпуснати на Маля за стабилизиране на неговата авиокомпания "Кингфишър еърлайнс", са отивали след финансови машинации за "Форс Индия".

През януари индийското централно бюро за разследвания повдигна обвинение на Маля и 9 банкери за преднамерено сриване на "Кингфишър". Той е обвинен, че е отклонил $134 млн. от отпуснатия от IDBI Bank заем за стабилизиране на авиокомпанията.

След ареста Маля е освободен срещу гаранция, а предстои обвиненията да му бъдат прочетени в съда на Уестминстър. Според лондонската кралска прокуратура, която действа по молба на индийското правителство, новите обвинения са "присъединени към първоначалното дело за финансови измами". Индия настоява Маля да бъде екстрадиран, за да бъде съден в родината си. Изслушването по това искане е насрочено за 4 декември.
633
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД