:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кутровски се отказал заради втора положителна проба

Димитър Кутровски
Втори положителен тест за допинг е истинската причина за внезапното оттегляне на Димитър Кутровски от тениса. Бившият национал за Купа "Дейвис" и дълго време втора ракета на България изненадващо обяви край на кариерата си през януари 2016 г. с лаконично съобщение във "Фейсбук".

"Идния вторник ще започна работа в USTA като помощник-треньор. Това означава, че професионалната ми кариера приключи. Беше много интересно пътешествие, но е време да продължа напред", написа Кутровски тогава.

Този вторник пък международната федерация (ITF) публикува официално съобщение, касаещо 30-годишния българин. В него се посочва, че на 28 септември 2015 г. Кутровски е уличен в употреба на метамфетамин по време на участието си в турнир от сериите "Чалънджър" в Тибюрон (САЩ).

Софиянецът е признал вината си, а от антидопинговата комисия към ITF са приели обяснението, че веществото е попаднало в организма му неумишлено. Правата на Кутровски са спрени за срок от 2 г., считано от 14 ноември 2015 г., което означава, че следващия месец той ще има право да се върне на корта. Освен дисквалификацията българинът е санкциониран с отнемане на спечелените пари от наградни фондове в периода от септември до ноември 2015 г. - общо $4590.

За Кутровски това е второ допинг провинение след положителната му проба за метилхексанамин от 14 февруари 2012 г. в Сан Хосе (САЩ). Тогава той изтърпя 15-месечно наказание.
643
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД