:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 321
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Григор Димитров вече е №5 в света през 2017 г.

Българинът постигна втора поредна победа срещу Дел Потро и е на 1/4-финал в Пекин
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Григор Димитров сервира срещу Хуан Мартин дел Потро в мача от 1/8-финалите на турнира в Пекин. Българинът завърши с 4 аса и 4 двойни грешки.
Григор Димитров практически си гарантира място във финалния турнир на АТР в Лондон (Анг, 12-19 ноември). Първата ракета на България (№8 в света) се класира за 1/4-финалите в Пекин (Кит, $3,03 млн.) и така се изкачи до 5-о място в годишната ранглиста, която определя участниците в заключителния "Мастърс". За да дебютира в престижната надпревара, 26-годишният хасковлия трябва да остане в Топ 8 за 2017 г., което вече е почти сигурно.

Димитров преодоля II кръг в китайската столица с впечатляваща победа - 7:6 (6), 7:5, над един от най-неудобните си съперници в исторически план - Хуан Мартин дел Потро (Арж). Българинът изоставаше с пробив и в двата сета, но показа по-здрава психика от бившия №4 в света и стигна до успеха след точно 2 часа игра на централния корт в Националния тенис център в Пекин. За Григор това бе едва втора победа от общо 7 мача с аржентинеца, когото победи за първи път при предишната им среща - през август на път към титлата от "Мастърс" в Синсинати (САЩ).

Вчера Димитров предаде подаването си още в първия гейм, като направи двойна грешка при брейкбол. Той съумя да върне пробива и вкара първата част в тайбрек, който отново тръгна лошо за него - с минибрейк в първото разиграване. Нашият отново оцеля, а след като спаси и сетбол, се възползва от първата си възможност да поведе с 1-0 благодарение на двойна грешка на Дел Потро. Във II сет положението на българина изглеждаше още по-отчайващо, след като допусна пробив в 6-ия гейм и впоследствие Кулата от Тандил поведе с 5:2. След това обаче Григор бе почти безпогрешен и спечели 5 поредни гейма с два пробива, реализирайки още първия си мачбол при свой сервис.

На 1/4-финалите поставеният под №3 Димитров ще срещне №5 в схемата Роберто Баутиста Агут (Исп), който елиминира Аляж Бедене (Вбр) с 6:0, 4:0 и отказване на етническия словенец. Двамата имат по една разменена победа в предишните срещи помежду си, а третият им мач ще бъде утре.
869
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД