:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Водата в Токио се оказа прекалено мръсна за олимпийските състезания

Има опасност за здравето на плувци и триатлонисти
СНИМКА: АРХИВ
Увеличеното количество бактерии във водата на Токийския залив е заради продължителните валежи, твърди оргкомитетът.
Водата в Токийския залив, в която трябва да се проведат състезания на олимпийските игри през 2020 г., е прекалено мръсна и не отговаря на стандартите на международните федерации. Изследване на водата в местността Одайба е показало, че поне за момента там не могат да се провеждат състезания.

Анализът е направен от организационния комитет и общинския съвет на японската столица, като е продължил 21 дни. Резултатите показват, че водата отговаря на стандартите на международната федерация по плуване (FINA) само в 10 дни от пробния период, а на международния съюз по триатлон (ITU) още по-малко - 6 дни. Наличието на бактерии ешерихия коли е 20 пъти над позволеното, а това на фекални колиформни бактерии - 7 пъти над нормата.

В тази част от залива трябва да се проведат състезанията по плуване в открити води, както и плуването от триатлона по време на олимпийските игри през 2020 г.

От МОК признаха, че резултатите "не са такива, каквито трябва да са". FINA пък съобщи, че ще следи внимателно състоянието на водата в района. А организационният комитет на игрите обеща да вземе мерки, за да може "международните федерации да са доволни".

"Ще бъдат сложени подводни екрани. Тестове с тях показват, че екраните за пречистване са изключително ефективни за подобряване на качеството на водата. Ще бъдат взети всички мерки, за да може водата във водния парк Одайба да отговаря на стандартите", обявиха домакините.

Според организационния комитет водата е замърсена заради валежи през август.

"През август валя дъжд 21 поредни дни, това е най-дългата поредица дъждовни дни през този месец от 1977 г. насам", се казва още в съобщението.
798
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД