:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 371
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сигурните финалисти на Мондиал `18 вече са 13

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Героят на Коста Рика Кендал Уастън си е съблякъл фланелката и я развява триумфално след изравнителния гол, с който класира страната си на световно първенство за пети път след 1990, 2002, 2006 и 2014 г.
Този уикенд още три отбора си осигуриха участие на 21-вото световно първенство по футбол. В Европа това стори шампионът от 2010 г. Испания, който късно в петък победи Албания с 3:0 у дома и стана недостижим на върха в гр. G. За "ла фурия" това ще бъде 9-о поредно и общо 15-о участие на финалите на шампионата.

Вече е известен и първият африкански финалист на Мондиал `18. Това е тимът на Нигерия, който в събота надделя над Замбия с 1:0 като домакин и спечели предсрочно борбата в гр. В от зона КАФ. Скъпоценния гол отбеляза 21-годишният талант на "Арсенал" Алекс Айоби, племенник на нигерийската легенда Джей Джей Окоча. Чичото бе част от състава на "суперорлите" при дебюта им на световно първенство през 1994 г., а оттогава страната е пропускала финалите само веднъж - през 2006 г.

Третият отбор, който спечели виза за Русия през уикенда, е Коста Рика. Четвъртфиналистът от 2014 г. измъкна драматично домакинско равенство 1:1 срещу Хондурас и си гарантира второто място във финалната група от зона КОНКАКАФ. Изравнителния гол вкара Кендал Уастън в 5-ата мин. на добавеното време.

Така сигурните участници на световното първенство следващото лято вече са 13. Освен домакина Русия това са Белгия, Германия, Англия, Испания, Бразилия, Мексико, Коста Рика, Иран, Япония, Корея, Саудитска Арабия и Нигерия.
888
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД