:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 108
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Роналдо излезе 4-ти във вечната ранглиста

Португалецът влезе като резерва и отбеляза 79-ия си гол за националния отбор
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Кристиано Роналдо овладява технично топката в мача срещу Андора на ст. "Насионал" в столицата Андора ла Вея.
Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо продължава да се катери във вечната ранглиста на голмайсторите за своите национални отбори. Звездата на "Реал" (Мадрид) бе получил почивка за световната квалификация срещу Андора в събота, но след като първото полувреме от гостуването срещу футболното джудже завърши 0:0, нападателят се появи на терена за началото на втората част.

Именно Роналдо откри резултата с попадение в 63-тата мин., а в крайна сметка европейските шампиони се наложиха с 2:0 и запазиха шанс да се класират директно за Мондиал `18. За Кристиано това бе гол №79 с националната фланелка, с който той се изравни на четвърто място в историческата класация със замбиеца Годфри Читалу.

Пред португалеца вече са само трима - рекордьорът Али Даеи със 109 гола за Иран (1993-2006), легендата Ференц Пушкаш с 84 гола за Унгария (1945-1956) и Кунишиге Камамото с 80 гола за Япония (1964-1977). Зад Роналдо останаха Хюсеин Саид Мохамед със 78 гола за Ирак (1976-1990) и Краля на футбола Пеле със 77 гола за Бразилия (1957-1971).

Освен това с попадението си миналата вечер Кристиано се изравни с поляка Роберт Левандовски начело в голмайсторската класация за настоящия цикъл световни квалификации в Европа. Двамата имат по 15 гола, което е рекорд за зона УЕФА. В световен мащаб водят саудитецът Мохдамед ал Салави и Ахмед Халил (ОАЕ) с по 16 попадения.

В последния кръг утре Португалия посреща Швейцария в решителен мач за първото място в гр. В. Домакините в Лисабон се нуждаят от задължителна победа, за да изместят "кръстоносците" от върха, който сега заемат с пълен актив от 27 т. Евентуална победа на португалците ще ги класира директно за световните финали заради по-добра голова разлика, а швейцарците ще трябва да играят бараж.
849
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД