:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Перото" връчва награди за трети път

снимка: НДК
Наградите "Перото" се раздават за трета година.
За трета поредна година Литературен клуб "Перото" ще връчи своите награди. Събитието на 2 ноември ще бъде своеобразно продължение на честванията по случай Деня на народните будители. Награда "Перото" в пет категории получават творци с принос към българския литературен контекст, издали книги в периода 1 юли 2016 г. - 1 юли 2017 г.

За най-добра детска книга се състезават "Къде си, слънце" на Юлия Спиридонова-Юлка, "Весел гъделичкащ смях" 2 и "Моите красиви рога" на Радост Николова. Най-добрата стихосбирка ще бъде избрана измежду "Море на живите" на Александър Секулов, "Аутисо" на Бойко Ламбовски и "Балът на тираните", Пламен Дойнов.

"Последната територия" на Момчил Николов, "Чамкория" на Милен Русков и "Юлски разкази" на Здравка Евтимова са номинираните за проза. В категория "Превод от български на чужд език" наградата си оспорват Анджела Родел - превод на "Хайка за вълци" от Ивайло Петров на английски език, Дьорд Сонди, превел "Концерт за изречение" от Емилия Дворянова на унгарски и Мари Врина, адаптирала "Усмивката на кучето" от Димана Трънкова за френския читател. Номинираните дебютанти са Антон Стайков, Петър Крумов и Велислав Д. Иванов.

Номинациите за наградата са гласувани от жури в състав: проф. д-р Амелия Личева, проф. Милена Кирова, доц. Дария Карапеткова, доц. Дарин Тенев, Георги Иванов, Марин Бодаков, Аксиния Михайлова и др.

776
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД