:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 170
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Вездесъщият" обра "Златните рози"

снимка: Мирамар филм
"Вездесъщият"
"Вездесъщият" на Илиян Джевелеков бе отличен с голямата награда за пълнометражен филм на 35-ия фестивал на българското игрално кино "Златна роза", завършил през уикенда. Освен това той спечели призовете на публиката и на кинокритиката, а Теодора Духовникова взе наградата за най-добра женска роля (заедно с Ирини Жамбонас за "Посоки"). Премиерата му в София предстои днес, а от петък се разпространява по кината.

Филмът на режисьора Стефан Командарев също не остана само с една статуетка. Състезавалият се т.г. в Кан "Посоки", който от петък се разпространява по френските кина под заглавие "Такси София", спечели специалната награда на журито, както и отличието на акредитираните журналисти.

Илиян Метев бе отличен за най-добър режисьор за "3/4" - негов игрален дебют след пълнометражния документален "Последната линейка на София". Наградата за сценарий получи екипът Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов за "Дъвка за балончета". Най-добър оператор е Ненад Бороевич, заснел "И после светлина" на Константин Божанов.

В категорията за късометражен филм за най-добра лента е отличен "Кораба Слънчоглед 1" на Васил Горанов. Горанов бе удостоен и с наградата на Съюза на българските филмови дейци. Призът за дебютен пълнометражен филм бе присъден на "Радиограмофон", реж. Рузие Хасанова. Специалната награда на град Варна получи "Врагове" на Светослав Овчаров.

Журито присъди диплом на режисьора Ясен Григоров и творческия екип на филма "Лили рибката" за благородните им усилия в трудната област на детското кино - жанр, пренебрегван и почти забравен в последните 25 години от българските кинематографисти.

Голямата награда "Златна роза" за цялостен принос бе връчена на доайенката Татяна Лолова.

---

Интервю с режисьора Илиян Джевелеков - на 15-а стр.
731
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД