:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 338
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Британският премиер готви рокади в правителството

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Тереза Мей
Британският премиер Тереза Мей подготвя рокади в правителството си, писаха медиите на Острова. В интервю за в. "Сънди таймс" тя намекна, че може да смени външния министър Борис Джонсън, който напоследък е критикуван, че си позволява да се разграничава от позицията на правителството по въпросите, свързани с Брекзит. "Никога не е било в стила ми да се крия от предизвикателствата и няма да го направя и сега", отговаря Мей на въпрос какви са плановете й за Джонсън. Тя допълва, че е нейна работа да гарантира, че в кабинета й са най-добрите хора, най-способните в партията. Изявлението на Тереза Мей се тълкува като явен знак, че тя е готова да извърши промени в кабинета, като отстрани Джонсън и други неудобни министри. Рокадите вероятно ще бъдат направени след Европейския съвет, който ще се състои на 19 и 20 октомври в Брюксел.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви вчера пред Би Би Си, че въпросът за провеждането на втори референдум за независимост на страната е отложен, докато не станат известни условията за излизането на Великобритания от ЕС. "Няма да правя каквито и да е било по-нататъшни оценки за срокове, докато условията за Брекзит не станат по-ясни и не видим какво ще означава за Шотландия това", каза тя.
979
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД