:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Палестинските групировки "Фатах" и "Хамас" подписаха

в египетската столица Кайро споразумение за примирие, съобщи телевизия "Ал Джазира". Документът беше подписан от ръководителите на двете делегации в присъствието на представители на египетското разузнаване, под чийто патронаж беше преодолян разколът между тях. Представител на "Фатах" на Махмуд Абас каза, че палестинският президент планира до един месец за пръв път от десет години да отиде в Газа като част от усилията за обединение. Санкциите, въведени от Абас срещу контролираната от "Хамас" територия, скоро ще бъдат отменени. Те включват намаляване на финансирането за консумираната електроенергия, което остави жителите на Газа с електричество само за по няколко часа на ден.



Бившият португалски премиер получи

официално обвинение за корупция, предадоха агенциите. Жозе Сократиш е обвинен в рамките на голямо антикорупционно разследване, започнало през 2014 г., съобщи прокуратурата, която го подозира в получаването на около 24 милиона евро подкупи. Сократиш е заподозрян по 31 обвинения за пасивна корупция, пране на пари, данъчни измами при утежняващи вината обстоятелства и фалшификация на документи, уточнява португалската прокуратура. Освен бившия премиер, управлявал страната от 2005 до 2011 г., са обвинени още 18 души и 9 предприятия. Те са оказвали незаконни услуги на различни предприятия, включително банката "Еспирито санто", която фалира през 2014 г.



Унгария обвини американския милиардер

Джордж Сорос, че е "сатана, който ненавижда традициите и цивилизацията на европейските християни". Това заяви държавният секретар по въпросите на енергетиката Андраш Арадски в реч пред парламента, цитиран от местните медии. Той допълни, че във връзка с плановете за разселване на "десетки милиони мигранти" в Европа борбата със сатаната е християнски дълг. "Да, аз говоря за сатаната, който се явява и ангел на отрицанието, тъй като той отрича това, за което се готви и е абсолютно очевидно", каза унгарският представител.

780
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД