:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 583
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тръмп отправи директна заплаха към медиите

Президентът на САЩ заговори за отнемане на лицензите на големи тв мрежи, чиито репортажи не му се нравят
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп прие в Овалния кабинет в Белия дом канадския премиер Джъстин Трюдо. На срещата присъстваха и съпругите на двамата лидери.
Американският президент Доналд Тръмп отправи директна заплаха, че ще санкционира свободните и независими медии, предаде Си Ен Ен. Той заплаши да отнеме лиценза на голямата телевизионна мрежа Ен Би Си и на други, които според държавния глава разпространяват "фалшиви новини". Тръмп се ядоса, след като тв каналът съобщи, че Белият дом е поискал десетократно увеличаване на ядрения арсенал на САЩ. Ен Би Си обяви, че новината е била потвърдена от три източника, според които през юли т.г. е имало среща на щаба на американската армия и на нея Тръмп изразил учудване, че ядреното оръжие на САЩ е намалявано от 60-те години насам. Разоръжаването е резултат от сключени преди десетилетия споразумения, които действат и днес.

В момента САЩ имат 7100 ядрени оръжия, а Русия 7300, уточнява Би Би Си. Президентът на САЩ обаче заявил, че арсеналът трябва да бъде значително увеличен, съобщи Ен Би Си. Присъстващите на срещата, сред които и държавният секретар Рекс Тилърсън, изразили огромно учудване от думите на Доналд Тръмп. Президентът също така се обявил за увеличаване на числения състав на войските и техниката за армията.

"Фалшивите новини на Ен Би Си измислиха историята, че съм искал десетократно увеличение на американския ядрен арсенал. Пълни измислици, създадени да заблуждават. Ен Би Си = Cи Ен Ен", написа гневно Тръмп в профила си в социалната мрежа "Туитър". След което последва и заплаха: "При всички фалшиви новини, излъчвани от Ен Би Си и телевизионните мрежи, в какъв момент ще е оправдано да се оспори лицензът им? Лошо за страната". Часове по-късно президентът на САЩ продължи да се занимава с темата: "Новините, излъчвани от тв мрежите, станаха толкова пристрастни, изкривени и фалшиви, че лицензите трябва да бъдат оспорени и ако е необходимо, да бъдат отменени ", каза той. "Не е честно към обществото!" По този начин президентът призова Федералната комисия по комуникациите да провери процедурите за издаване на лицензи на големите новинарски мрежи, тъй като това, което излъчват, не му харесва, коментира Си Ен Ен.

Американски медийни експерти обаче коментират, че на Доналд Тръмп ще му е трудно да атакува лицензите на национални мрежи, тъй като те работят на регионален принцип. Федералната комисия по комуникациите дава лицензи на регионалните канали. Мрежата на Ен Би Си е съставена от 30 такива канала.



ОТКРОВЕНИЕ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред свой съветник, че мрази всички служители в Белия дом с малки изключения, писа сп. "Венити феър". Откровението си държавният глава направил пред съветника си Кийт Шилър, който е негов бивш бодигард и двамата са доста близки. Белият дом и лично Тръмп обаче твърдят, че това не е вярно. Президентът дори се разбунтува срещу "отвратителния" факт, че "пресата може да пише, каквото си поиска".
1226
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД