:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 488
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Възможни ли са равни заплати за равен труд в ЕС

България трябва да изясни позицията си за социалния дъмпинг
.
Има ли риск дискусията за директивата за командированите работници да предреши дебата по изграждането на социалния стълб в Европа? Трябва ли България да се противопостави на износа на трудови ресурси, в чието образование е инвестирала? Ако се затвори границата пред временната емиграция, няма ли да дадем тласък на постоянната? По какъв начин изискванията за равно заплащане ограничават трудовата мобилност? Как това ще се отрази на конкурентоспособността на българските компании? Това са само част от въпросите, които ще бъдат обсъдени на 17 октомври на конференцията "Социалният дъмпинг и трудовата мобилност", организирана от Economix.bg в партньорство с БСК. Събитието ще се състои в столичния "Гранд хотел София".

Форумът ще разгледа всички аспекти на горещата тема за командированите работници в дните, когато се формира българската позиция преди Европейския съвет на 23 октомври. За бизнеса ще е полезно да научи кога се прилага директивата за командированите работници и кога е налице обикновена командировка, има ли изключение за транспортните работници, какви са процедурите, когато трябва да се спазва законодателството на различни страни, какво означава командироване в рамките на предоставяне на услуги. Експерти ще разяснят и приложимите правила при различни конкретни случаи.

Сред участниците се очакват министърът на труда Бисер Петков, секретарят на президента по социални въпроси Гълъб Донев, зам.-председателят на БСК Димитър Бранков, изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, икономистът Георги Ангелов и др.

Събитието е с входна такса от 139 лв. и предварителна регистрация. За повече информация: events.economix.bg, тел. 02 468 9115.
2
1167
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Октомври 2017 21:56
Аз не съм убеден, че е правилно да има подобна уравниловка и по принцип размерите на заплати и на цени не би следвало да бъдат обект на държавна регулация.
13 Октомври 2017 10:10
Равни?!?! Пълни глупости!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД