:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 623
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Виртуалният измамник Николов е бил разпитван от прокуратурата още през 2011 г.

Човекът зад фейсбук профила Александър Николов може и да е бил разследван за измами още през 2011 г., съобщи "Дневник". Тогава в Районната прокуратура в Благоевград е било образувано дело за измама, а на разпит е викан млад мъж от Кочериново. За него се предполага, че е създал профила, чрез който са измамени десетки хора с оферти за евтини самолетни билети. Засега официално потвърждение, че той стои зад профила, няма. Според "Дневник" през 2011 г. мъжът дори си е признал, че е мамил, но след това делото е спряно. Аргументът бил, че извършителят е неизвестен.

Засега не е ясно дали разпитваният през 2011 г. стои зад профила. Разследващите отказват всякакви данни за самоличността му. Едновременно с това твърдят, че знаят кой е и че се намира в България. По случая работи ГДБОП, но не се знае кога ще приключи събирането на материали. След това те ще бъдат предадени на прокуратурата, която пък трябва да реши дали да започне разследване. По данни на разследващите през профила Александър Николов с оферти за евтини самолетни билети са измамени около 40 души. От тях измамникът е взел между 20 и 30 хил. лв.

"Сега се събират данни от пострадали. След като се докладва в прокуратурата, те вече ще си задвижат процедурата. Работим по случая. Този човек рано или късно ще бъде задържан и ще му бъде потърсена отговорност. Просто трябва да спазваме закона", заяви пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов.

1
1138
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Октомври 2017 21:14
Само не разбрах защо на бабите хвърлящи пари през балконите на ало-измамници се смеят, пък на излъганите от някой с фалшив профил в сурат- тефтера трябва да съчувстваме?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД