:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 522
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС предрече крах на кабинета заради Валери Симеонов

СНИМКА : БГНЕС
Президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален подкрепи лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в атаката срещу националистите.
Ако министър-председателят Бойко Борисов не се освободи от вицепремиера си Валери Симеонов, това може да доведе до падането на цялото правителство. Заплахата дойде от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. За пореден път той обвини ГЕРБ, че са включили националистите в управлението на страната, "без да има нужда от тях". "ГЕРБ ги включиха във властта, но не само че ги включиха - те упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават. Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство - така е в нормалните демокрации", коментира Карадайъ. И добави, че когато Валери Симеонов използва пресцентъра на правителството, той вече не е физическо лице, а представлява властта.

"Участието на "Обединени патриоти" в управлението не прави по-лесно влизането на България в Шенген", допълни президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален. Той каза още, че ДПС е стабилен и демократичен фактор в политиката на България, и допълни, че Европа трябва да се оформя от демократични партии от центъра, център-дясното и център-лявото. "Няма място за краен национализъм в Европа", обобщи холандецът и даде за пример родината си, Австрия, Германия и Франция, където националистите не влязоха в управляващите коалиции.

От "Обединени патриоти" отговориха веднага, че няма шанс Симеонов да подаде оставка. Депутатът Павел Шопов коментира, че изявлението на Карадайъ е атака срещу цялото правителство и че от ДПС искат падане на правителството преди започване на европредседателството. "Заплахата за развитието на държавата са не Валери Симеонов и кабинетът, а връщането на власт на ДПС", допълни Искрен Веселинов. "Да не се пречкат в краката ни, защото тия депесераски тахтаби (дървеници, от турски език), които щъкат нагоре-надолу, миришат много и може да ги смачкаме", завърши колегата им и водещ от СКАТ Валентин Касабов.
3
1152
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Октомври 2017 01:47
13 Октомври 2017 10:07
Двете крила на модела КОЙ се "бият" пред камерите Дори и в немите филми "боят" изглежда по-малко комичен
13 Октомври 2017 10:56
Май еничарите не обичат партиотите
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД