:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 186
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Животът ни като виц

Тя (Теменужка Петкова) обясни, че шахтата, чиято опаковка е била нарушена при пренасянето, е препакетирана. Белене, петък-събота.
Първо най-важното - в събота "Сега" навърши 20 години! Честито! И браво! Защото не е лесно вестник да оцелее толкова време, не че вестникарският живот е кучешки, но и при вестниците една година трябва да се смята като няколко човешки и редно е, ако приемем кучешкия коефициент, да отбележим 140-годишнината на любимия вестник. Подарък за рожденика - кучешки виц: Ако кучето се научи да говори, човекът ще изгуби и последния си приятел.

Уникален вестник е "Сега". Той не само отразява действителността, но и я моделира посредством реконтрите на страницата "После". Много са примерите за това, но преди тях виц мечта за бъдещето: Днес е модерно човек да следи как се храни и как се облича. Кога ли ще стане модерно човек да следи какво говори и какво прави?

В четвъртък при акция на митницата в Малко Търново бяха задържани и дневната, и нощната смяна служители и - внимание! - за известно време граничният пункт бе поет от служители на европейската гранична агенция "Фронтекс", поляци комай. Разгръщаме броя на "Сега" от 20 юли 2012 г. и четем: "Представи си - цитирам Джон Ленън, - че чужденци от цивилизовани държави поемат всичко у нас!" И ето, 5 години по-късно управляващите вдянаха как може да се тури ред в тази територия. Четем пак в онзи брой на вестника - "когато страната ни е пълна с [чужденци] държавници, полицаи, чиновници и всякакви други, включително и обикновени граждани, България може да стане страна за чудо и приказ, в която и законите са като по света, и полицаите, и държавниците, и работниците, че и хората!" А какво ще дадем ние на света? Вариант с виц: Основният вредител по картофите в САЩ е самоковският бръмбар.

Петнайсетина български експерти ще се грижат за съхраняването на оборудването за АЕЦ "Белене", което е доставено на площадката на централата. Ще се построи специална ядрена барака и експертите ще наглеждат оборудването, лежащо кротко вътре. "НЕК има огромен опит за съхраняване на оборудване" - този цитат звучи анекдотично, а ако добавим и огромния опит в генерирането на загуби, енергетично-ядрените неща се превръщат във фарс. Но да бъдем оптимисти - ядрената електроцентрала край "Белене" вече не едно десетилетие е източник на доходи за ред "експерти" и обикновени посредници, така ще е и занапред. Това бе предвидено в броя на "Сега" от 22 ноември 2013 г. - "Довчера атомна електроцентрала, от днес нещо друго - ето това е устойчиво развитие!" Първите стъпки се правят, очакваме и следващите, описани във вестника - "В така получените [от реакторите] гигантски качета се слагат зелки. Изсипват се и по един-два тира морска сол. Доливат се с вода от Дунава... " В провидческата публикация е помислено и за енергийната мафия, но това лесно може да бъде прочетено в архива на вестника, където добавяме и виц:

- Ужас! Какво се е случило тук?!

- Аз.

Кабинетът ще изкарва армията на улицата за акции на МВР, стана ясно на петъчния парламентарен контрол. Похвално и дори закъсняло. Още на 12 юли 2002 г. "Сега" лансира идеята, при това много по-ясно и работещо - "С цел да се спрат кражбите и другите закононарушения до всеки гражданин ще стои на пост жандармерист." В наши дни, макар и тромаво, макар и неохотно, животът се приспособява към реконтрите. Което ни подсказва, че може би нещата изначално са сбъркани - не медиите трябва да отразяват действителността, обратното е за предпочитане. И понеже за нашата действителност често казваме, че е голяма порнография, виц за размисъл: Порнофилмите опровергават разпространеното мнение, че книгата винаги е по-интересна.
1
1480
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД