:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 195
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия кани Блатер и Платини на световното

Старите ни приятели са добре дошли, обявиха от Кремъл
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Сеп Блатер потвърди, че ще присъства на световното първенство след поканата лично от Владимир Путин.
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер и бившият шеф на УЕФА Мишел Платини почти сигурно ще присъстват на световното първенство по футбол в Русия следващото лято. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че и двамата са добре дошли на Мондиал `18, въпреки че бяха изключени от футбола след решение на Етичната комисия на световната централа.

Блатер изтърпява 6-годишно наказание, а Платини е с 4-годишна санкция, тъй като бяха признати за виновни по обвинение в корупция. И двамата имат забрана да се занимават с каквито и да е футболни мероприятия. Още през юли Блатер разкри, че има покана от президента на Русия Владимир Путин да присъства на световното. По-късно адвокатите на швейцареца го посъветваха да не пътува. Сега от Москва обявиха, че и Блатер, и Платини са "добре дошли".

"Световното първенство е огромен празник на футбола и всички гости са добре дошли, включително и стари приятели. Както знаете, президентът Путин отдавна е в приятелски отношения с Блатер, той познава и Платини много добре. Определено ще се радваме да ги видим тук", каза Песков пред ТАСС.

Самият Блатер потвърди, че ще пътува: "Ще бъда на световното. Получих покана от президента Путин. Не знам колко време ще стоя там, дали ще отида за мача на откриването или за финала. Тъй като не мога да работя във футбола, нямам задължение да го правя, може би ще направя само кратка визита."

Първоначално Блатер бе наказан за 8 г. заради това, че през 2011 г. е одобрил плащане от $2 млн. към Платини за работата на французина като консултант на Мондиал `02. Впоследствие санкцията на швейцареца бе намалена на 6 г. и той загуби президентското място във ФИФА. Платини пък бе наказан за 6 г., а след обжалване санкцията бе намалена на 4 г. Спортният арбитражен съд в Лозана отказа искането му да отмени изцяло наказанието.
744
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД