:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Световен шампион бе изваден от снукъра заради залози

Стюърт Бингам може да се завърне край масата на 27 януари 2018 г.
СНИМКА: TWITTER.COM
Стюърт Бингам позира като световен шампион в театъра "Крусибъл" в Шефилд през 2015 г.
Бившият световен шампион по снукър Стюърт Бингам бе наказан за три месеца ефективно и три месеца условно заради нерегламентирани залози. Санкцията от световната професионална билярд и снукър асоциация (WPBSA) влиза в сила веднага, като първоначално 41-годишният англичанин ще изтърпи само половината от нея. Носителят на титлата от "Крусибъл" за 2015 г. ще има право да се върне край масата на 27 януари 2018 г., след което ще бъде в изпитателен срок до 31 октомври догодина. Ако дотогава не направи ново нарушение, световният №10 ще бъде реабилитиран, в противен случай ще доизтърпи дисквалификацията и ще получи нова. Освен това Бингам трябва да плати 20 000 паунда разноски по разследването на WPBSA.

"Много е разочароващо, че такъв водещ играч нарушава правилата за залагания - коментира президентът на световната билярд и снукър асоциация Джейсън Фъргюсън. - Стюърт е страхотен състезател и аз нямам никакво съмнение, че той винаги е играл на върха на възможностите си. Тази санкция идва да покаже, че изключения няма да се правят за никого. Играчите трябва да разберат, че нямат право да залагат на снукър изобщо, дори и да не са замесени в даден мач или турнир. Всеки, който бъде уличен в нарушаване на правилата, ще понесе най-сериозни последствия."

Предполагаемата обща заложена сума от Бингам в последните 7 години е 35 771 британски паунда. Той е прогнозирал както срещи на други играчи, така и свои мачове. Носителят на 4 ранкинг титли е използвал проксиакаунти, които не позволяват да се установи дали е печелил, или губил от своите залози. В някои от случаите парите са превеждани на букмейкърите и от неговия мениджър.

Заради наказанието Стюърт Бингам ще пропусне два от трите най-големи турнира този сезон - "Мастърс" и Откритото първенство на Великобритания. Освен това той няма да е линия за Международния шампионат, "Шампион на шампионите", "Шанхай Мастърс", Откритото първенство на Северна Ирландия, Откритото първенство на Шотландия и Шампионската лига.
1151
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД