:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България не гласува в анкетата за №1 на ФИФА

Кристиано Роналдо спечели отличието за втора поредна година
СНИМКИ: ЕПА/БГНЕС
Под развеселения поглед на баща си Кристиано Роналдо-младши се ръкува с Лионел Меси преди началото на церемонията в зала "Лондон Паладиум" миналата вечер.
Представителите на българския национален отбор по футбол не гласуваха в анкетата за футболист №1 на ФИФА за 2017 г. В списъка с далите вота си не присъства нито селекционерът на тима Петър Хубчев, нито някой от капитаните - Светослав Дяков и Ивелин Попов. Същото важи и за вота при жените. От БФС все още не са дали обяснение защо селекционерите и капитаните не са участвали във вота. Иначе и в двете гласувания са участвали български журналисти - съответно Боян Бойчев и доц. Ефрем Ефремов.

Кристиано Роналдо отново спечели наградата за футболист №1 на ФИФА. Звездата на "Реал" (Мадрид) получи 43.16% от гласовете. Лионел Меси ("Барселона") е втори с 19.25%, а Неймар ("Барселона"/ПСЖ) - трети с 6.97%.

50% от вота се определя от гласовете на треньорите и капитаните на националните отбори, а останалите 50% са от журналисти и онлайн гласуване на феновете. ФИФА представи тази награда миналата година, след като се раздели с "Франс Футбол" и вече не участва в "Златната топка". В продължение на няколко години двете награди бяха обединени.

Роналдо бе фаворит за отличието, след като "Реал" защити титлата си в Шампионската лига, а освен това стана и шампион на Испания. За поредна година битката за всяка индивидуална награда е между него и Меси.

"Не се състезавам с Лео. Той спечели 5 пъти, аз също имам 5. Индивидуалните награди са за най-добрия в света. Имам възможност да показвам, че съм на най-високо ниво и още се чувствам много добре физически", каза 32-годишният Роналдо. Попитан дали ерата "Роналдо срещу Меси" е приключила, Кристиано отговори: "Още не е. Едва сега започва."

Макар и публично да показват уважение помежду си, Роналдо и Меси продължават да не гласуват един за друг. И двамата участват във вота като капитани на Португалия и Аржентина. Роналдо е гласувал за трима свои съотборници от "Реал" - Лука Модрич, Серхио Рамос и Марсело. Меси пък е заложил на трима от "Барселона" - Луис Суарес, Андрес Иниеста и Неймар, който това лято напусна каталунците и отиде в ПСЖ.

Зинедин Зидан пък отново бе избран за треньор №1 на ФИФА. Французинът получи 46.22% от гласовете, след като изведе "Реал" до дубъл. Антонио Конте изненадващо завърши втори с 11.62%, след като направи "Челси" шампион на Англия. Масимилиано Алегри е трети с 8.78%, макар че изведе "Ювентус" до трети пореден дубъл в Италия и втори финал в Шампионската лига в последните 3 г.

За най-добър вратар бе избран Джанлуиджи Буфон ("Ювентус"). В идеалния отбор на ФИФА влизат петима от "Реал" - Рамос, Марсело, Тони Кроос, Модрич и Роналдо. "Барселона" е с двама - Меси, Иниеста, а Неймар вече е част от ПСЖ. Останалите трима бяха част от "Ювентус" - Буфон, Дани Алвеш и Леонардо Бонучи, но последните двама преминаха съответно в ПСЖ и "Милан" през лятото. Оливие Жиру ("Арсенал") получи наградата за най-красив гол, а "Селтик" - отличието за най-добри фенове.

Холандия обра наградите при жените след европейската титла през 2017. Лийке Мертенс бе избрана за най-добра футболистка в света, а Сарина Вигман - за треньор №1.
 "Дрийм тимът" на ФИФА позира със своите статуетки.
1136
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД