:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЦСКА-София" подготвя дело срещу УЕФА за пропуснати ползи

Тримата съсобственици на клуба щели да компенсират "минуса" от 7.65 млн. лв.
"ЦСКА-София" има намерение да заведе дело срещу УЕФА за пропуснати ползи от изваждането на отбора от тазгодишния турнир Лига Европа. Това стана ясно от думите на административния директор на клуба Милко Георгиев пред телевизия BiT. Чакало се единствено да бъде насрочена дата за първото дело в Спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана срещу недопускането на отбора до жребия.

Георгиев обаче влезе в остро противоречие с друг от директорите в клуба - Пламен Марков. Последният заяви наскоро, че предстоят преговори с УЕФА, с надежда да бъде намалена 3-годишната санкция за неучастие в евротурнирите (б. р. - наложена от УЕФА на "ЦСКА-София" в качеството му на новосъздаден клуб). А Милко Георгиев заяви, че тази забрана не е в сила, тъй като клубът я обжалва.

Административният директор отново постави под съмнение нуждата от търг или конкурс за ст. "Българска армия" и базата в Панчарево. И го подкрепи със следните доводи: "Те (б. р. - базите) принадлежат на ЦСКА и трябва да се върнат на ЦСКА. Срещу ЦСКА се води война и това не е тайна. Този стадион и Панчарево принадлежат на ЦСКА. Посочете ми един друг клуб, който да се е явявал на търг за собствените си бази".

Но умишлено или не забрави, че нито ЦСКА, нито "ЦСКА-София" някога е бил собственик на тези държавни бази. Те се ползваха от ПФК ЦСКА АД (клуба, в който той за кратко бе шеф преди фалита), но през юли 2016-а бяха отнети с решение на спортното министерство, което ги предостави по свое усмотрение на "ЦСКА-София" за временно ползване. Два месеца след това, на 9 септември 2016 г., ЦСКА бе обявен официално в несъстоятелност.

Що се отнася до въпросния договор за ползване, Георгиев съобщи, че наемът възлизал на "30-40% от бюджета на някои клубове в Първа лига". Той не отрече, че "ЦСКА-София" е на минус от 7.65 млн. лв., но бе категоричен: "Загубата на дружеството ще бъде компенсирана от собствениците на капитала Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков! За осемте милиона за емблемата да няма също притеснения - има как да се платят, без да се наруши балансът на клуба."

Георгиев увери също, че треньорът Стамен Белчев няма да бъде сменян, въпреки че отборът изгуби лидерската си позиция и вече изостава на 5 т. от "Лудогорец".
46
1651
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
24 Октомври 2017 20:35
Милко Георгиев
тази забрана не е в сила, тъй като клубът я обжалва.


Десет минути преди да започне жребието - можем да участваме по отношение да присъстваме, но наредба на главния секретар... Само като зрител. Ние какво да правим? - Да си дадем документите, да ги върнем - не. С тях бяхме до края, наблюдавахме другите. Неочаквано от Русе представителят техният беше на почивка близко до залата за теглене на жребия. Той се яви, честитихме си всичко там, но нещата са от по-рано, продължават и днес и утре. Окончателно, вероятно, във вторник сутринта ще бъде всичко ясно


Мъ кефи ме максимално!

Този стадион и Панчарево принадлежат на ЦСКА. Посочете ми един друг клуб, който да се е явявал на търг за собствените си бази


4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, ...В клубът са голяма част от предишните футболисти, същите мениджъри и е добре капитализиран,...ЦСКА-София не трябва да се бърка с юридическото лице, което притежаваше футболния клуб, който се състезаваше преди под същото име и който влезе в процедура по администриране вследствие на несъстоятелност. ЦСКА-София е юридическо лице, РАЗЛИЧНО от това, което съществуваше в София под името ЦСКА, но което впоследствие обяви фалит и престана да съществува.
12. В края на сезон 2016/2017, за да не позволи на стария бранд ЦСКА София бавно да изчезне в долните дивизии, оплетен, в изглеждащи безкрайни административни процедури, г-н Ганчев и неговите съдружници решиха да променят бранда на клуба „Литекс” като част от маркетингова стратегия, която да надгради историческата традиция и привързаността на феновете към стария ЦСКА София.

24 Октомври 2017 22:33
Къде ще се гледа делото? В микренският съд?
(снимка: натиснете тук)
24 Октомври 2017 23:32
Какво са пропуснали Литекс София, че не разбрах? Какви ползи, какви 5 с'тинки?
25 Октомври 2017 07:10
Тия от УЕФА да си "опичат" акъла, че като се върне Ицето от САЩ, мамето, ще им разгони!
25 Октомври 2017 08:06
че като се върне Ицето от САЩ, мамето, ще им разгони!

Ще ги нарита по кокалчетата! А Милко Кандилото има спешна нужда от психиатрична помощ!
25 Октомври 2017 08:17
Срамен мач за ребрандираните! Отменен гол и незаслужено изгонен играч на Ботев Враца! Вън жужето от БФС!
25 Октомври 2017 08:36
Срамен мач за ребрандираните! Отменен гол и незаслужено изгонен играч на Ботев Враца! Вън жужето от БФС!

Хапчетата?
25 Октомври 2017 08:46
На ребрандираните всеки мач е срамен, както и самото им съществуване!
25 Октомври 2017 08:59
Да си толкова тъп би трябвало да е подсъдно. Съдията спести поне два червени картона на врачани за влизания с бутоните напред, просто нямаше как да завършат в пълен състав при такава корида. Подозирам че не беше случайно с оглед на предстоящите мачове на ЦСКА. Слава богу се измъкнахме без контузии...
25 Октомври 2017 09:01
Срамно е съществуването на вечната курва на всички власти - от Царя, през Цола и МВР, до Чорни и дебелата свиня като тъжно настояще. Аре почвайте да се метате през балконите. На никого няма да липсвате...
25 Октомври 2017 09:09
На ребрандираните всеки мач е срамен, както и самото им съществуване!

За това и треньора им се казва Срамен Белчев!
25 Октомври 2017 09:10
*
25 Октомври 2017 09:12
от Царя, през

Кой цар по-точно, цар Фердинанд I или цар Борис III Обединител?
25 Октомври 2017 09:16
Обаче наглостта им е безкрайна!

25 Октомври 2017 09:18
Според чичо Митко: Цар Борис Три
25 Октомври 2017 09:24
Драго, ако и ние "на никого няма да липсваме" ЗАЩО ни направиха цяла лига? Дали пък не липсвахме на някого, във времето когато цяла България гледаше Канал 3 вместо на кирчо работодателя платеното каналче? Ти въобще с мисленето как си? Вие нямаше да липсвате ако си бяхте удържали на думата да не участвате в първенството. После обаче си дадохте сметка че всички ще разберат че без вас е по-добре и решихте все пак да участвате.
25 Октомври 2017 09:49
Башнедоволният25 Октомври 2017 09:24
Драго, ако и ние "на никого няма да липсваме" ЗАЩО ни направиха цяла лига?


Те това е въпросът - защо след като дължите милиони, отново БФС и Б.Б. излъгаха държавата, спестявайки въпросните пари и направиха цяла лига? Но пък има и един друг извод - въобще не липсвате на Европа, понеже не пуснаха хибрида там. Интересно защо?
25 Октомври 2017 10:19
Драги ребрандирани, доволни ли сте от родното мине...такова се, съдийство? Отменен гол, червен картон...че те истинското ЦСКА и при другаря Балев не го обслужваха чак толкова.
То и на Ости хората трепериха, ама си взеха мача честно.
Но каква честност да търсим у микревци и припознавачите им?!
25 Октомври 2017 10:25
Anardil, ама ти сериозно ли питаш?За теб имах друго мнение, не ме разочаровай
Предполагам си е обикновено заяждане.
25 Октомври 2017 10:29
Имало ни е и ще ни има, клубът ЛЕВСКИ и неговите привърженици, независимо кой е на власт. Така е и така ще бъде докато я има и България, защото олицетворяваме националната идея, заложена в генезиса ни от нашите Създатели. Докато вашите Създатели заложиха в генезиса ви една политическа доктрина, по същество антибългарска, която отиде в безвремието и вашият клуб заедно с нея.
Знам, че ви е много гадно, особено на припознавачите, та затова пишете такива простотии, като последната на Башребрандирания, но това са фактите. Свиквайте!
25 Октомври 2017 10:32
По мое скромно мнение гола на врачани беше отменен правилно.
25 Октомври 2017 10:55
Микренският "бизнесмен" умее да ограбва чуждия труд...

http://wikileaks.org
quote]Гриша Ганчев – Литекс.„Незаконните дейности на Литекс са свързани с контрабанда на петрол, финансови измами, пране на пари, изнудване и рекет.“ http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parH
Слави Бинев – евродепутат, Георги Стоянов, Михаил Стефанов – групировката МИГ. „Криминалните дейности на групировката включват проституция, наркотици и трафик на крадени автомобили.“ http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parI
Бойко Борисов – премиер на България. „Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.“ http://wikileaks.org/cable/2006/05/06SOFIA647.html
Валентин Златев – шеф на Лукойл, „Българските операции на Лукойл, чрез Златев, са заподозрени в тесни връзки с руското разузнаване и организирана престъпност.“ http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parL[/quote]
25 Октомври 2017 11:08
пан-чо, айде, ако обичаш се върни обратно в политическия форум! Този е спортен.
25 Октомври 2017 12:12
времето когато цяла България гледаше Канал 3


Ти и остю - цяла България
25 Октомври 2017 14:23
Да попитам всички форумци гледали мача: Редовен ли беше вторият гол на червените?
25 Октомври 2017 14:42
Да
25 Октомври 2017 14:47
Форс, с ръка на сърцето - червеният картон беше, меко казано "дискусионен".
И дойде в правилния момент.
25 Октомври 2017 14:56
Anardil, съгласен съм, че в беше в "подходящия" момент, но виж странното движение на врачанина, след като като Каранга беше паднал на земята.Не можеш да ме убедиш, че не беше нарочно.Още повече, че реферът беше само на няколко метра зад него.
Мисля, не е необходимо да ти давам примери за подобни провинения и наказания.
25 Октомври 2017 14:58
Казуса с червения картон е "дискусионен" защото след толкова сгрешени съдийски свирки играта с ръце в българския футбол вече се счита за нещо нормално. Тука един идиот преди няколко дни се възхищаваше на Пирин, как били неутрализирали Каранга. Пак така. По двама души го държаха при единоборствата, един през кръста и един през врата. И това на всеки корнер или центриране. Съдията - обикновен Елтън Джон. Дузпа няма. Не говоря за това че искам дузпа. Говоря за изкривена действителност, сбъркани критерии и тотално неразбиране на футболната игра.
25 Октомври 2017 15:02
Форс какво ти е странно бе брат? Казано им е - ритайте го и го сваляйте на земята за да го неутрализирате. Те това и направиха. Единият го дръпна, свали го на земята и го ритна в коляното, през това време дойде още един и го настъпи по глезена. Тия момчетии даже не са виновни - на това ги учат. Нема кръв - нема фал. Но коментиращите във форума . Не само че им харесва да ни контузват футболистите (сещаш ли се за Енрике срещу Пирин?), искат да го изкарат и правилно.
25 Октомври 2017 15:08
Говоря за изкривена действителност,

Няма по-изкривена действителност от това да припознаете Литекс за ЦСКА!
25 Октомври 2017 15:37
Има бе, има. Аз например се сещам за едно шествие срещу мафията в което главните действащи лица носеха фанелки с надпис ВИС 2
25 Октомври 2017 15:39
E, той няма как да го помни, сигурно не е бил роден тогава
25 Октомври 2017 15:49
В Спортал прочетох, че на Кабов не му достигнали няколко сантиметра, за да отбележи гол за 2:0 и причината била, щото Чорбаджийски го бил дръпнал "леко"( кавичките са от текста на Спортал) за фланелката. Тази ситуация свири ли се? Или съдията ще да е преценил, че дърпането е било прекалено "леко"( този път кавичките са мои). Чудя се!
25 Октомври 2017 15:49

Force
Хапчетата?

(снимка: натиснете тук)
25 Октомври 2017 16:00
Еми подбирай си източниците по-внимателно де. Ти може някъде да прочетеш и че земята е плоска - ние какво да коментираме?
25 Октомври 2017 16:02
Ти може някъде да прочетеш и че земята е плоска -

Земята не знам дали е плоска, но припознаваческите ви тикви със сигурност са такива!
25 Октомври 2017 16:04
Force
Хапчетата? (снимка: натиснете тук)
25 Октомври 2017 16:05
Ама знам че не знаеш бе. Откъде да знаеш? Все пак - не е плоска земята. Доказано.
25 Октомври 2017 16:08
Докога ще търпим недъзите на БГ футбол?
Тази сутрин чета, че пак е имало помощ за гмо-то , пресилени картони, отменени голове!
Докога бе, братче?
Не 4ти, ами 14ти в квалификационна група за СП или ЕП ще завършваме.
И така ще е, когато главен съдия, треньор, президент, основоположник, баща, майка в БГ футбол е ГГ и шайката измекяри около него.
25 Октомври 2017 16:11
Мейджър, дръж се сериозно, намерил си какво да четеш...на Киро спортна газета
25 Октомври 2017 16:12
Докога етрополци на оранжевото червено, ще викат!
25 Октомври 2017 16:13
Ти и остю - цяла България

Остю е цЕло село Коматево!
25 Октомври 2017 16:15
Платихте ли си емблемата ?
Столчетата на Кирето Гела платихте ли ?
25 Октомври 2017 16:17
дръж се сериозно, намерил си какво да четеш

Ми, нема вече. Ще съм сериозен, демек.
25 Октомври 2017 16:26
(снимка: натиснете тук)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД