:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 408
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ и Сирия останаха единствените извън договора за климата

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Група активисти с маските на редица световни лидери протестират срещу намерението на САЩ да не подкрепят новия договор за климата в Берлин.
САЩ и Сирия останаха единствените държави в света, неучастващи в Парижкото споразумение за климата, след като Никарагуа също се присъедини към международния договор, предаде Би Би Си. Този договор за климата не е идеален, но е единственото средство за предотвратяване на замърсяването, което трови планетата, заяви президентът на страната Даниел Ортега. На 1 юни президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще изтегли страната си от договора, но остави отворена вратата за преговори, за да се постигне по-добра сделка за американския бизнес и американските работници. Приетият от близо 200 страни договор през декември 2015 г. в Париж съдържа план за свеждане на средното увеличаване на температурите на планетата под 2 градуса по Целзий и за ограничаване на емисиите парникови газове. Заради войната в Сирия правителството на Башар Асад до този момент не можеше да поеме ангажименти за ограничаване на вредните емисии.

Светът е изправен пред "мрачно бъдеще", ако не успее да се справи с климатичните промени и неравенството, смята изпълнителният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард. "Ако не решим тези въпроси... ще се изправим пред едно мрачно бъдеще" в следващите 50 години, каза тя по време на икономическа конференция в саудитската столица Рияд. По отношение на климатичните промени Лагард заяви, че светът ще се "изпече", ако не бъдат взети "критични решения" по въпроса.

-------------

29.7 милиона хектара гори е изгубил светът през м.г., съобщи организацията "Глоубъл форест уоч". Причините за това са както пожарите, така и обезлесяването, дължащо се на земеделието, дърводобива и на минното дело. Намаляването на горските площи е с 51% повече в сравнение с предходната 2015 г.
878
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД