:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 423
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Москва: Не подкрепяме талибаните

Ашраф Гани
Москва счита за неприемливи изказванията на президента на Афганистан Ашраф Гани за това, че Русия едва ли не поддържа талибаните, заявиха от руското МВнР, съобщи РИА "Новости". В заявлението се има предвид изказване на Гани, разпространено в редица афганистански медии, в което се говори за "поддръжка" от страна на Русия на талибанското движение. "Считаме за неприемливи подобни изявления от ръководителя на приятелския Афганистан. Напомняме, че афганистански официални лица нееднократно и на различни равнища потвърждаваха, че подобни обвинения към Москва са неоснователни", се казва в становището на руското външно ведомство.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън пък обяви, че има място в управлението на Афганистан за умерените елементи от талибанското движение, ако се откажат от насилието и тероризма и се ангажират за стабилизиране на страната, информира АП. По време на неочакваната си визита в Кабул Тилърсън също предупреди Пакистан, че Исламабад трябва да засили борбата срещу терористичните организации, които намират убежище по афганистанско-пакистанската граница.

2
1124
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
25 Октомври 2017 10:04
От Москва, вместо да се оправдават, трябваше да излязат с лаконично комюнике: "Много съжаляваме, че нашият приятел Ашраф Гани се е поддал на шантажа на г-н Тилерсон. Сигурни сме, че не би си позволил да лъже, ако нямаше пистолет опрян в гърба ...."
25 Октомври 2017 11:17
Аха! Умерените талибани са тези, дето обещаят да не унищожават полетата с мак? Пък лошите руснаци помагат на тези, дето ги унищожават? Ау че лоши хора!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД