:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Откриха 26 неизвестни негатива на Джон Ленън

Снимки от два от негативите, които са на заден план
Невиждани досега негативи с изображения на Джон Ленън са открити в Ливърпул и предадени на музея на "Бийтълс" в града. Това съобщи маркетинговият ръководител на института "Историята на Бийтълс" Дейв Милнър.

26-те негатива с фотографии на Джон Ленън са били донесени на 25 октомври по време на "Деня на паметните вещи". Тогава всеки може да предаде предмети, снимки и книги, свързани с "Бийтълс". Експерти от аукционна къща в Лос Анджелис вече са ги оценили на 10 000 лири. Милнър допълва, че човекът, който ги занесъл в музея, ги пазил в дома си повече от 30 години, но вече не вярвал, че са особено ценни.

Фотографите са правени през 1970 г., във време, в което след разпада на "Бийтълс" Ленън започва солова кариера. Негативите са от средата на февруари 1970, когато музикантът пуска един от първите си сингъли Instant Karma!.

Негативите ще бъдат част от аукциона, който ще стане в музея през следващия октомври. Дотогава ще бъдат включени в постоянната експозиция.

Отминалият "Ден на паметните вещи", е третият, организиран от "Историята на Бийтълс". Сред сега донесените интересни предмети са програма за Рождественския концерт на ливърпулската четворка през 1963 г., оценена на 8000 лири, както и картичка, подписана от Джон Ленън, Пол Макартни, Джордж Харисън и Ринго Стар с оценка 5000 лири. Те ще бъдат включени в търга през следващата година, наред с писмо на Джон Ленън до кралица Елизабет II, в което той се отказва от Ордена на Британската империя, в знак на протест срещу военната стратегия на Обединеното кралство. То е донесено в музея през миналата година и оценено на 60 000 лири.
897
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД