:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 245
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Учебният театър при НАТФИЗ стана на 60 години

СНИМКА: Архив на Учебния театър при НАТФИЗ
"Хамлет" през сезон 1962-1963 г. В ролите са Антон Горчев (на преден план), Сава Хашъмов и Славчо Игнатов.
НАТФИЗ ще отбележи 60 години Учебен драматичен театър и 75 години държавно театрално образование. Академията ще отпразнува двойния юбилей с поредица от спектакли в началото на ноември. "За любовта и други демони", поставена от проф. Маргарита Младенова, е на 3 ноември. Ден след това е "Бай Балчо споменува", постановка на проф. Пламен Марков. Премиерата на "Антихрист суперзвезда", поставена от проф. Здравко Митков е на 7 ноември. Същия ден е и "Ориент експрес", постановка на проф. д-р Александър Илиев. На следващия ден е "Януари" от Йордан Радичков, с театрален прочит от Ованес Торосян. Два от спектаклите, посветени на юбилейните годишнини, "Бай Балчо споменува" на дипломиралия се клас на проф. Пламен Марков, и "Януари" на дипломиралия се клас на проф. д-р Ивайло Христов, ще се играят на голяма сцена с безплатен вход, но при предварително заявени места на касата на театъра.

През 1955 г. Висшият институт за театрално изкуство "Кръстьо Сарафов" получава от Министерството на просветата специално построена за него сграда на ул. "Г. С. Раковски" №108 А. На 1 ноември 1957 г. с комедията "Двубой" от Иван Вазов, постановка на Атанас Михайлов, се открива и Учебния драматичен театър. Салонът му в същата сграда има 440 амфитеатрално разположени места. В навечерието на юбилея за отбелязване е фактът, че творческата биография на поколения български актьори и режисьори започва именно от Учебния драматичен театър, в който те изиграват първите си роли или поставят първите си пиеси.

1016
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД