:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Валери Симеонов започва акция "бяла тишина" по зимните курорти

Част от КЗП се "изнася" към курортите, проверките започват от вече провинени фирми и хотели
СНИМКА БГНЕС
В резултат на дисциплиниращия ефект нямаме нито един случай на стомашно-чрвени инфекции, няма обезглавяване с джетове, няма алкохол в туби, описа през лятото резултата от проверките по морето Валери Симеонов. Вчера той ръководи първото заседание на работната група по въпросите на туризма, която трябва да предложи промени в закона.
След поредицата от летни акции по морето, свързани с шума от заведенията по курортите, вчера вицепремиерът Валери Симеонов обяви и акция "бяла тишина" по зимните курорти. Преди първото заседание на работната група по въпросите на туризма той заяви, че със законови промени ще се търсят по-ефикасни мерки за преодоляването на проблема с шума в курортите, предаде Би Ти Ви.

Според вицепремиера в сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване. Точно какви мерки, свързани с намаляването на шума, ще бъдат разписани обаче още не е ясно.

От декември и Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверки на туристическите и търговските обекти по курортите, съобщи вчера шефът й Димитър Маргаритов. Те ще започнат от обекти, които вече са се провинили през миналите сезони. Проверките ще се правят заедно с експерти от агенцията за метрология и технически надзор, агенцията по храните, икономическа полиция и министерството на туризма.

Миналата зима КЗП е направила около 700 проверки по курортите. Съставени са около 100 акта за нарушения, сред които липса на категоризация на обекта или предоставяне на по-ниско качество на услугите. "Имаме около 15 случая на нелоялни търговски практики, които са забранени с актове на комисията. Те са свързани с адресиране на невярна информация към потребителите, заблуда, принуда и касаят както туристически, така и търговки обекти", обясни Маргаритов.

Проверки и контрол е имало и по отношение на ски пистите. "Макар и с известно закъснение, почти всички от тях отговарят на изискванията за информацията и категоризацията. Въпреки това в два случая се е стигнало до налагането на временна мярка - спиране експлоатацията на два обекта", каза още шефът на КЗП, без да уточни кои са те.



ПРОБЛЕМИ

Сред проблемните въпроси, които трябва да бъдат решени с поправки в Закона за туризма, освен тези за шума, са и тези, свързани с мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма, смята вицепремиерът. Според Симеонов те са "уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм", както и набирането на работна ръка за сектора и квалификацията й. Симеонов уточни, че кръпките в закона, по които се работи още от лятото, са свързани и със зимния сезон, защото няма голяма разлика между проблемите в летните и зимните курорти.









 Димитър Маргаритов
1
1041
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Ноември 2017 20:34
Късен гларус над нас прелетя
бързи спомени в мрака препуснаха
и подирихме пак любовта
в топлината на устните,
но намерихме само една тишина.
Беше тихо във наште сърца
Беше тихо в очите притворени
и стояхме със тъжни лица
и се вслушвахме в спомена,
но дочувахме само една тишина.

В нощта птица пак лети
в нощта тихо тъгуваме аз и ти.

Над морето изгрява деня
и блестят върховете на мачтите
кораб вдига отново платна
да отплува със вятъра,
а в платната белее една тишина.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД