:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 493
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Киномания" в аванс отбелязва три юбилея на легенди в киното

снимка: ЕПА/БГНЕС
Джейн Фонда и Робърт Редфорд на кинофестивала във Венеция тази есен, където представиха новия си съвместен филм "Душите ни в нощта" - 50 години след първото си партньорство в "Боси в парка".
Няколко дни преди 16 ноември - официалния старт на 31-вата "Киномания" с българския филм "Безкрайната градина" - домакините от НДК ще подгреят събитието с три златни класики, с които ще отбележат 80-годишните юбилеи на трима звездни актьори. От 11 до 14 ноември публиката ще има възможност отново да си припомни (или да гледа за първи път) "Сиянието" с Джак Никълсън, "Боси в парка" с Джейн Фонда, както и "Среднощен каубой" с Дъстин Хофман. И тримата навършват почетната възраст през 2017 г.

Зрителите ще видят за първи път на голям екран в България "Сиянието" (1980) на Стенли Кубрик в специална прожекция за фенове, съвместна инициатива на "Киномания" и сайта Operationkino. Екранизацията по романа на Стивън Кинг ще бъде прожектирана на 11 ноември в 19 ч. в кино "Люмиер Лидл". След филма ще има дискусия, а за всеки зрител е предвидена безплатна напитка за "добре дошъл".

Пак там на 12 ноември ще бъде показан "Боси в парка" (1967) на режисьора Джийн Сакс, в който Джейн Фонда си партнира с Робърт Редфорд - в ролята на консервативен млад адвокат, който се жени за буйната Кора и изпълнената им със страст връзка става все по-забавна с всеки изминал ден. Тази година двамата ветерани отново играха заедно в "Душите ни в нощта" - половин век след първото им екранно сътрудничество.

На 13-и пък в "Люмиер Лидл" киноманите ще могат да видят наградения с "Оскар" "Среднощен каубой" (1969), разказващ за необикновеното приятелство между двама несретници в Ню Йорк - наивния оптимист Джо (в ролята неизвестният тогава Джон Войт) и дрипавия, но горд скитник Рацо (Дъстин Хофман).

916
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД